Ο Πρώην Υπουργός, Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας μιλώντας στο Corfutv και στην εκπομπή ”ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ” αναφέρθηκε αρχικά στις εξελίξεις με την σύλληψη των δυο στρατιωτικών στην Τουρκία.

Όπως είπε ” υπήρχαν πληροφορίες πολλές μέρες τώρα όχι όμως επιβεβαιωμένες ότι η Τουρκία μέσω ενός επεισοδίου θα επιδιώξει να δημιουργήσει θέματα στην Ελλάδα. Πιθανόν να είναι αυτό το επεισόδιο γιατί εγώ καθόλου δεν πείθομαι ότι η Τουρκία επιδιώκει την εφαρμογή του Νόμου. Γιατί αυτά τα περιστατικά δεν είναι ασυνήθεις και αν ακόμα υποθέσουμε ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί περάσαν την συνοριακή γραμμή συνήθως αυτά λυνόντουσαν σε επίπεδο των τοπικών Διοικητών.

Δεν υπήρχε κανένας λόγος να συλληφθούν και να γίνουν όλα αυτά τα οποία είναι αστεία. Αυτό που επιδιώκει η Τουρκία είναι να οξύνει τις σχέσεις με την Ελλάδα. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα του γεγονότος καταρχήν ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα δεν δόθηκαν στην Τουρκία και επίσης ότι ο Πρωθυπουργός φαίνεται να υποσχέθηκε στον Τούρκο Πρωθυπουργό να τους επιστρέψει με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να υπάρχει τουρκική όξυνση λόγω αυτού. Σας ξανά λέω ότι όλα αυτά δεν τα έχουμε δει στο παρελθόν και έχουν αιτία. Καταρχήν τις Κυβερνητικές ανοησίες.

Θυμάστε τους λεονταρισμούς με τα μπουφάν και τα σύμβολα τις ‘έξυπνάδες” τις οποίες έκανε το Υπουργείο και ο Υπουργός Άμυνας της Κυβέρνησης και επίσης την τελείως αποτυχημένη επίσκεψη του Ερντογάν στην ΑΘήνα όπου για πρώτη φορά ήρθε ο Τούρκος Πρόεδρος και διατύπωσε διεκδικήσεις επί Ελληνικών εδαφών. Βεβαίως φταίνε οι Τούρκοι, αλλά οι Τούρκοι βρίσκουν και τα κάνουν. Βρίσκουν τον δικό μας ερασιτεχνισμό. Δεν ‘έπρεπε να έρθει ο Τούρκος Πρόεδρος στην Αθήνα όταν το κλίμα δεν είναι κατάλληλο. Οι επισκέψεις αρχηγών Κρατών δεν γίνονται για κοινωνικές επαφές και αν αποτύχουν δεν γυρνάμε στο σημείο που είμασταν πριν γιατί τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Είχαμε προειδοποιήσει ότι θα χειροτερέψουν. ότι δεν είναι αστείο. Τον έφεραν εδώ χωρίς να έχουν συμφωνήσει το περιεχόμενο της συζήτησης και θα έχει συνέπειες. Αν προσθέσετε τις ερασιτεχνικές υποσχέσεις του Πρωθυπουργού ότι θα επιστρέψει τους Τούρκους Στρατιωτικούς καταλαβαίνετε τη συμβαίνει”.