Ο Πρώην Υπουργός, Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας μιλώντας στο Corfutv και στην εκπομπή ”ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ” αναφέρθηκε  στις εξελίξεις με τα Σκόπια αλλά και με τις διαδηλώσεις υποστηρίζοντας  ”η χώρα μας η οποία είναι η ισχυρότερη χώρα των Βαλκανίων οφείλει να διατηρήσει την ψυχραιμία της, να ασκήσει την πολιτική της, να σταματήσει τους ερασιτεχνισμούς και να αφήσει μέσα από τις επιλογές της να λύσει το Σκοπιανό”.

Όπως είπε ”είναι γνωστό ότι υπάρχει η Σκοπιανή παροικία στην Αυστραλία η οποία είναι πάρα πολύ δραστήρια. Η χώρα μας η οποία είναι η ισχυρότερη χώρα των Βαλκανίων οφείλει να διατηρήσει την ψυχραιμία της, να ασκήσει την πολιτική της, να σταματήσει τους ερασιτεχνισμούς και να αφήσει μέσα από τις επιλογές της να λύσει το Σκοπιανό.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει συμφέρον άρα θα πρέπει κάποια στιγμή να λύσουμε το πρόβλημα μαζί τούς και να πάμε παραπέρα. Ο μεγάλος αντίπαλος αυτή την στιγμή είναι Ανατολικά πρέπει το σύνολο των Εθνικών δυνάμεων να επιστρατευτεί για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου και θα πρέπει χωρίς Εθνικές παραχωρήσεις να επιλύσουμε το Σκοπιανό. Δεν χρειάζεται να ”τσιμπάμε” στις προκλήσεις των Σκοπιανών είναι μικροί και αδύναμοι. Η Ελλάδα είναι μία χώρα σκληρή με αυτοπεποίθηση και θα υπηρετήσουμε τα Εθνικά μας συμφέροντα. Μακάρι η Κυβέρνηση να ακολουθούσε μία τέτοια γραμμή”.