Νέος σεισμός 6,1 ρίχτερ σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά με επίκεντρο το Δυρράχιο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κέρκυρα. Να σημειώσουμε ότι από τα ξημερώματα και μετά τον πρώτο σεισμό στις 5 το πρωί κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βγήκαν για προληπτικό έλεγχο, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση δεν υπάρχει καμία ζημιά.

Τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές

Την ίδια στιγμή στην Αλβανία μετράνε τις πληγές τους από τον πρώτο σεισμό. Σε βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ένα κτήριο που έχει καταρρεύσει στο Δυρράχιο, 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, στις αλβανικές ακτές στην Αδριατική. Άλλα καταγράφουν μεγάλες ρωγμές και ζημιές σε κτήρια.

Μάλιστα, κάτοικοι που τρομοκρατήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και βρίσκονται στους δρόμους.

Δύο εκπρόσωποι της κυβέρνησης είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι πιο εκτεταμένες ζημιές σε κτήρια έχουν καταγραφεί στο Δυρράχιο και πρόσθεσαν πως πολλοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των Τιράνων.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είπε πως «δεν έχει ενημερωθεί» για θανάτους.

Υπενθυμίζεται πως σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών έπληξε την Αλβανία την 21η Σεπτεμβρίου, προκαλώντας ζημιές σε περίπου 500 κατοικίες και καταστρέφοντας ολοσχερώς κάποιες από αυτές.

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας εκτίμησε τότε πως επρόκειτο για τον ισχυρότερο σεισμό της τελευταίας τριακονταετίας στη χώρα.