Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων στην οποία  συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Κυρίαρχα θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη και τα οποία ψηφίστηκαν αφορούσαν την Συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τους Δήμους Ιονίων Νήσων και την ΠΕΔ-ΙΝ για θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας. Την συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ στην Τουριστική Έκθεση “GREEK TRAVEL SHOW”, το πλαίσιο κοινών δράσεων και παρεμβάσεων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ΠΕΔ-ΙΝ σε θέματα καινοτομίας, έρευνας και τεχνολογίας.

Επίσης εγκρίθηκε το πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης προσφορών για το έργο «Προμήθεια
ενός πλήρους σεισμολογικού σταθμού», στο πλαίσιο του Προγράμματος «Συντήρηση και Αναβάθμιση Σεισμολογικού Δικτύου ΠΕΔ-ΙΝ».

Οι αλλαγές στον Καλλικράτη.

Προ ημερήσιας διάταξης τέθηκε το θέμα του Καλλικράτη και το νομοσχέδιο το οποίο θα τεθεί το επόμενο διάστημα σε διαβούλευση. Η Επικεφαλής του συνδυασμού Κερκυραίων Δήμος Μερόπη Υδραίου αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν και κυρίως στις τεχνικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο όπως έργα, προμήθειες αλλά και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επίσης αρμοδιότητες των κοινοτήτων και των τοπικών συμβουλίων αλλά και το μεγάλο θέμα των πόρων. Μάλιστα αποφασίστηκε να ζητηθεί μία γενική συνέλευση μελών από όλες της Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων Ελλάδος όπου θα βγει μια σειρά προτάσεων και θα κατατεθούν στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

Υδρογονάνθρακες.

Τέλος τέθηκε και το ζήτημα των υδρογονανθράκων μετά και την ανακοίνωση των εταιρειών που πήραν τα οικόπεδα. Κυρίως τέθηκαν τα αδιευκρίνιστα σημεία τα οποία υπάρχουν στις συμβάσεις ζητώντας περισσότερη ενημέρωση.