Από τις 2 Απριλίου έως τις 25 Οκτωβρίου η εταιρεία Transavia θα πραγματοποιεί δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Παρασκευή από το Ρότερνταμ προς την Κέρκυρα, ενώ από το  ίδιο αεροδρόμιο για τη Ζάκυνθο τις πτήσεις θα εκτελεί η Tui χωρίς να έχει δώσει το ακριβές πρόγραμμα.

Επίσης από το αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν θα υπάρχουν νέες πτήσεις προς τη Ζάκυνθο με την Transavia να εκτελεί δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Κυριακή από τις 24 Απριλίου έως τις 27 Οκτωβρίου.
Επίσης η Ryanair, χθες ανακοίνωσε νέο δρομολόγιο από την Κέρκυρα προς τη Μπολόνια της Ιταλίας, με συχνότητα 2 πτήσεις εβδομαδιαίως από τον Απρίλιο του 2019, ως μέρος του καλοκαιρινού προγράμματος της Ryanair για το καλοκαίρι του 2019.

Σχετικά με τα νέα απευθείας δρομολόγια προς και από Κέρκυρα, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιονίων Νήσων Σπύρος Γαλιατσάτος σχολιάζει: «Το γεγονός αυτό, συμβαδίζει με τις προβλέψεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ότι το 2019 θα είναι ακόμα καλύτερο από το 2018 (χρονιά ρεκόρ), κάτι για το οποίο εργαζόμαστε από αρκετό καιρό πριν, σε συνεργασία με Φορείς και επιχειρήσεις».