Παρουσία πολλών επισήμων από την Ομογένεια πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης της παρέλασης, στο Terrace on the Park, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Μάλιστα στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν στελέχη της ΑΧΕΠΑ και ο επιχειρηματίας, Πολ Μακρόπουλος, καθώς και η Συνήγορος του Πολίτη του Δήμου Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν μετά από πρόταση του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη κ. Κούτρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε την πρωτοβουλία της επιτροπής, καθώς στην παρέλαση θα υπάρχουν τρεις κενές θέσεις η μία για τον αδικοχαμένο πιλότο και οι δύο για τους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία.

Και φέτος αρκετοί επίσημοι, μέλη Συλλόγων, εκπρόσωποι των δυο μεγάλων ομογενειακών τραπεζών αλλά και θεσμικοί προσκεκλημένοι από την Ελλάδα, παρευρέθηκαν σε αυτή την σημαντική εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, κάλεσε όλους τους ομογενείς να συμμετέχουν στην παρέλαση, ενώ μεταξύ άλλων στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιώργο Χονδρογιάννη για την παρουσία τους εκεί αλλά και τον Δημοσιογράφο Διονύση Μάμαλο και το Corfutv για την κάλυψη των εκδηλώσεων της ομογένειας.

Το ίδιο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή απεύθυναν από την πλευρά τους τόσο ο Επικεφαλής του οργανωτικού της χτεσινής εκδήλωσης Νίκος Μπάρδης αλλά και η Πρόεδρος της Επιτροπής παρέλασης Νάνσυ Παπαιωάννου.

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μάμαλος