Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου εορτάστηκε η αποκατάσταση αγιογράφησης του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος στις 14 Οκτωβρίου, στο Ουάσιγκτον Χάιτς.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η  για τον Εθνικό Κήρυκα, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετ’ Αρτοκλασίας και Καθαγιασμός των Ιερών Εικόνων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βοστώνης, κ. Μεθόδιου, συνεπικουρούμενος από τον αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητρόπολης Βοστώνης, π. Διονύσιο Παπίρη, τους αιδεσιμότατους ιερείς, που υπηρέτησαν τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, π. Αλκιβιάδη Καλύβα (1968-1976), π. Κωνσταντίνο Ξανθάκη (1964-1970), π. Κωνσταντίνο Κομπίτση (2001-2006), π. Ευαγόρα Κωνσταντινίδη (2015-2016)και τον Αιδεσιμώτατο πρωτοπρεσβύτερο Δρα Νικόλαο Καζαριάν, ο οποίος υπηρετεί σήμερα.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, συνεχάρη την πρόεδρο, Λυδία Καλλιμάνη, και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για το έργο, χάρη στη συνεργασία του συμβουλίου και στη συμμετοχή της κοινότητας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της «Εξήλθεν ο σπείρων του σπείραι τον σπόρον αυτού»: «Αυτός ο Ναός … σπείρει τον σπόρο της Ορθοδοξίας … για πολλές δεκαετίες … μέσα στις καρδιές, όχι μόνο αυτών, οι οποίοι γεννήθηκαν εις την Ορθόδοξη Εκκλησίαν, αλλά και σε αυτούς, οι οποίοι διψούν για να ποτιστούν από τα νάματα της εκ γης Ορθοδοξίας».

Ο π. Νικόλαος Καζαριάν ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κ. Μεθόδιο, τους ιερείς που συλλειτούργησαν, τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ Κωνσταντίνο Κούτρα, τους ιεροψάλτες και τους παρευρισκομένους. Κάλεσε την πρόεδρο για να προσφέρει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κ. Μεθόδιο, την όμορφη, όπως είπε, εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα, αναφέροντας ότι φιλοτεχνήθηκε από τον αγιογράφο, Μιλτιάδη Αφεντούλη, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε, αποκατέστησε τις αγιογραφίες του Ναού.

Ο ταμίας του Εκκλησιαστικού συμβουλίου, Τζον Ψάλτος, ευχαρίστησε την πρόεδρο, Λ. Καλλιμάνη, για το έργο και της προσέφερε άνθη.

Ακολούθησε γεύμα στον ανακαινισμένο χώρο εκδηλώσεων του Ναού.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ.

Δείτε το αφιέρωμα του Διονύση Μάμαλου για το Corfutvnews εδώ.