Ανακοινώθηκε και επίσημα η παρουσία της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη, με επίκεντρο την μεγάλη παρέλαση στην 5η λεωφόρο όπως επισημάνθηκε στην πανομογενειακή συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Τα μέλη της επιτροπής της παρέλασης στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε εξέφρασαν την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για οικονομική ενίσχυση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Ταμία, Δημήτρη Παλιούρα, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Εθνικός Κήρυκας Ν.Υ. το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τα λαχεία ανέρχεται στις 12.000 δολάρια. Σχετικά με το λεύκωμα, δήλωσε αισιόδοξος ότι μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες θα συγκεντρωθούν χρήματα και από εκεί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Λευκώματος, Νίκος Μπάρδης, κάλεσε τα μέλη της Ομοσπονδίας να δραστηριοποιηθούν, επισημαίνοντας ότι, βάσει αριθμών, με μια στοιχειώδη ενεργοποίηση του βασικού πυρήνα της Ομογένειας οι οικονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται.

«Στόχος μας είναι να μαζέψουμε 100.000 δολάρια. Όποιος θέλει να μπει στην Επιτροπή Λευκώματος είναι καλοδεχούμενος. Ηδη, η Γραμματέας μου στο Πανγκριγκόριαν (Pangregorian) έχει στείλει αίτημα σε όλα τα μέλη μας. Εχουμε ήδη υποσχέσεις, αλλά δεν μπορώ ακόμη να πω το ποσό», τόνισε ο κ. Μπάρδης.

Κάλεσμα στους ομογενείς να ενισχύσουν την παρέλαση σε όλους τους τομείς απηύθυνε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Πέτρος Γαλάτουλας, επεσήμανε πως ιδιαίτερης κρισιμότητας φέτος είναι η επιτυχία της δεξίωσης στο ξενοδοχείο Χίλτον.

«Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα το Χίλτον. Για να πούμε ότι θα μείνει κάτι, πρέπει να μαζευτούν φέτος τουλάχιστον 30 σπόνσορες των 5000, εάν αναλογιστούμε ότι το κόστος της εκδήλωσης ανέρχεται στις 120.000. Αν δεν βρεθούν σπόνσορες θα… ‘μπούμε μέσα’», ανέφερε ο κ. Γαλάτουλας.

Ανοικτό το θέμα των Τελεταρχών

Σε ό,τι αφορά στους Τελετάρχες της Παρέλασης, δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση, αφού αναμένεται οι διεργασίες να συνεχιστούν για τις επόμενες εβδομάδες. Πάντως, ο κ. Γαλάτουλας τόνισε πως «η Ομοσπονδία είναι ανοικτή σε προτάσεις», ξεκαθάρισε όμως πως όποιος προτείνει ένα πρόσωπο, θα πρέπει αρχικά να έχει βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του.

Αναφορικά με τη ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη, ειπώθηκε πως ήδη έχει γίνει μια πρώτη συνάντηση με τον χορηγό της παραγωγής, Τζον Κατσιματίδη, αλλά διευκρινίστηκε πως το ύφος της εκπομπής «θα πρέπει να αλλάξει».

Με πληροφορίες από:  https://www.ekirikas.com/

Φωτ. εξωφύλλου: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.