Να αποκατασταθεί άμεσα το μηχάνημα διάλυσης των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων καλεί την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Γιάννης Κοντός.

Σε ανακοίνωση ο κ. Κοντός αναφέρεται στην προσωρινή καθυστέρηση των χημειοθεραπειών λόγω βλάβης του μηχανήματος, ένα θέμα που καταγγέλθηκε επίσημα από ασθενή στο Corfutv και επιβεβαιώθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΓΕΣΥΚ Μάνο Αντωνάκη.

Η ανακοίνωση του κ. Κοντού έχει ως εξής «Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια, η οποία, ειδικά στην Κέρκυρα, τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα και σε ένα κοινωνικό φαινόμενο πρώτου μεγέθους, αφού, δυστυχώς, αφορά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της.

Ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη προκύπτει ότι έχει επέλθει βλάβη στο μηχάνημα διάλυσης των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται οι χημειοθεραπείες στους ασθενείς. 
Το γεγονός, όμως, που επιτείνει το πρόβλημα, είναι ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου, δεν έχει παράσχει, έως τώρα, καμία ενημέρωση σχετικά με το τόσο σοβαρό αυτό θέμα, που αφορά την υγεία πολιτών, που πάσχουν από την πολύ σοβαρή αυτή ασθένεια. Επίσης καμία ενημέρωση δεν υπάρχει σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της βλάβης αυτής.

Η Νέα Δημοκρατία, διαχρονικά ευαίσθητη στα κοινωνικά ζητήματα και στα ζητήματα υγείας, καλεί την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου άμεσα να πράξει κάθε τι το δυνατό, ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη του μηχανήματος των χημειοθεραπειών, καθώς και να παράσχει στους καρκινοπαθείς άμεσα πληροφόρηση σχετικά με την προοπτική και τον χρόνο αποκατάστασης του προβλήματος».