Η συμφωνία δεν είναι καθόλου καλή και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να μην επικυρωθεί… Μας δουλεύει; Μας δουλεύει! Προφανέστατα και ο υπουργός άμυνας και επικεφαλής του εταίρου της κυβέρνησης με πρωτόγνωρο θράσος στρουθοκαμηλίζει. Αυτό κι αν θα είναι από τα άγραφα. Συγκυβέρνηση να έχει τόσο καινοτόμα πολυγλωσσία λίγο πριν μία από τις κρισιμότερες και εις βάρος μας συνδιάσκεψη της Βορειοαντλαντικής συμμαχίας. Η παράταξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α δηλώνει ότι η συμφωνία στις Πρέσπες είναι υπέρ της χώρας μας και έφερε την ισορροπία στα Βαλκάνια. Πραγματικά, από τα μεγαλύτερα προβλήματα εις βάρος της χώρας… Αυτό βασικά είχαμε όλοι έννοια… Ενώ η παράταξη των ΑΝ.ΕΛ. ισχυριζόταν και ισχυρίζεται…ότι δε στηρίζουν καμία σύνθετη ονομασία δεν παρατηρήθηκε κάποια κίνηση πριν την συγκεκριμένη συμφωνία εκ μέρους των τους! Μόνο τότε θα είχε αξία και θα επηρέαζε προς το καλό για τη χώρα μας το ζήτημα της ονομασία των Σκοπίων! Στην γιορτή της γραβάτας του Ζαππείου όμως ο επικεφαλής των ΑΝ.ΕΛ. από τους πρώτους και να τρέξει να δηλώσει ότι έχει ακόμα πολλές μάχες να δώσει μαζί με τον Αλέξη… και πριν λίγες μέρες ακούστηκε ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. Ώρα και μέρος πες μας να μην το χάσουμε, παρακαλώ…

Αξίζει δε να αναφερθεί ότι ο επικεφαλής των ΑΝ.ΕΛ., ως άλλος Μακεδονομάχος βλέποντας ότι το κόμμα του κατατροπώνεται προσπαθεί να δώσει «βελούδινη» υφή στο επερχόμενο διαζύγιο της παράταξής του από το κυβερνητικό σχήμα. Για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο έκαναν πρόβα υπουργοί και βουλευτές για το ενδεχόμενο απώλειας της βασίλισσας Ελισάβετ. Κάτι ανάλογο προσπαθεί να προετοιμάσει και ο Πάνος. Με απλά λόγια πρόβα ηρωικής εξόδου! Απουσιάζει από το υπουργικό συμβούλιο επιδεικτικά. Μάλλον, εκείνη τη στιγμή έτρωγε την μπουγάτσα του, αν και δήλωσε ότι έχει σοβαρή συνάντηση. Τουλάχιστον δεν βρισκόταν στο εξωτερικό για «σοβαρές» συναντήσεις προς όφελος της χώρας μας, όπως όλες τις προηγούμενες που έχει μέχρι σήμερα κάνει… Η εκδούλευση εκ μέρους του διαρκής!

Ο πρωθυπουργός μας δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει ότι έχει προσφέρει στην σύγχρονη Ελληνική ιστορία ακόμα μία μελανή σελίδα! Παρέδωσε στην κυριολεξία την Μακεδονία μας! Πέταξε στα σκουπίδια και εκμηδένισε τους αγώνες των Μακεδονομάχων. Ο Ζάεφ ήδη διαλαλεί παντού ότι αναγνωρίστηκε η Μακεδονική τους ταυτότητα και γλώσσα! Και συνεχίζουν οι κυβερνώντες να κάνουν λόγο περί πολύ καλής συμφωνίας! Με αφήνει παγερά αδιάφορο αν με χαρακτηρίσουν ορισμένοι «ιδεολόγοι», δήθεν αριστεριστές αλλά κατά βάθος ψευτοεπαναστάτες, φασίστα ή πατριδοκάπηλο. Με την παρούσα κυβέρνηση δηλαδή είναι λάθος να εκφραζόμαστε και να προσπαθούμε να υπερασπιστούμε, όπως και όσο μπορούμε, την ιστορία της χώρας μας; Τόσο κακό είναι; Ποιοι οι λόγοι να ανθελληνιστούμε σε τέτοιο βαθμό; Δώστε και την υπόλοιπη ήπειρο, να ολοκληρωθεί και το όραμα της μεγάλης Αλβανίας (υ.γ. μην ξεχνιόμαστε!)…

Βάλτε σε δημοπρασία και το μνημείο του Παρθενώνα… απλά υπογράψτε συμφωνία ώστε να μπορούν τα ανώριμα σε πολιτική σκέψη παιδιά (κατά Τόσκα!), αυτά του Ρουβίκωνα, να ανεβαίνουν δίχως να τους αντιλαμβάνεται καμία αρχή…και να διαμαρτύρονται που δεν παίρνει τέταρτη και πέμπτη… άδεια ο 11 φορές καταδικασμένος και «σύντροφος» Κουφοντίνας!! Αρκετά ενδεικτικό της νοοτροπίας που μας διακρίνει αποτελεί η απορία και τα νεύρα που αποτυπώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αποφυλάκιση του Τσοχατζόπουλου. Ας μην τρελαίνονται ορισμένοι! Ναι, όντως έφαγε πάρα πολλά αλλά δεν σκότωσε ανθρώπους!!

Τρομάζω όμως και με την ηρεμία άλλης μερίδας Ελλήνων για τα όσα έχουν λάβει σάρκα και οστά. Ο λόγος για ορισμένες Έλληνες βουλευτές! Ήδη, λίγες ημέρες πριν όταν ο πρωθυπουργός μας βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο άκουσε τα «σχολιανά» του τα οποία άρχισαν να ακούνε κι εντός ΄Ελλάδας τόσο βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όσο και βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ., τουλάχιστον όσοι έχουν μείνει… Και τους κάνει κι εντύπωση! Μα γιατί μας βρίζουν; Γιατί μας γιουχάρουν;

Προφανώς και ξεχνάνε ότι όταν ήταν αντιπολίτευση γνώριζαν να κάνουν ακριβώς τα ίδια και χειρότερα! Να κράζουν γενικώς, να προπηλακίζουν όποτε δοθεί ευκαιρία και να δημιουργούν «κινήματα» τύπου δεν πληρώνω… κι αγανακτισμένοι… Κινήματα! Όχι αστεία! Με διάρκεια… Τότε όλοι είχαν δικαίωμα στην πορεία, στον κοινωνικό αγώνα, στην πάλη για κάτι καλύτερο…! Όλοι είχαν το δικαίωμα και όφειλαν να βγουν στους δρόμους! Να προπηλακίσουν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τότε κ. Παπούλια! Να τσακίσουν τις μπάρες των διοδίων! Ακόμα και να διαδηλώσουν κατά τη διάρκεια εθνικής παρέλασης… μιας και οι παρελάσεις αποτελούν κατάλοιπα της δικτατορίας, κατ’ αυτούς πάντοτε!

Τώρα, δεν πρέπει να διαδηλώνουμε! Πρέπει να συμφωνούμε πάντα! Πρέπει να είμαστε σε όλα καταφατικοί! Δεν ήταν αυτοί που κυβερνούσαν τα τελευταία 40 χρόνια… συγγνώμη, τα τελευταία 30 χρόνια…μάλλον λάθος, τα τελευταία 70 χρόνια… Μόλις τρία και δεν φταίνε σε τίποτα! Ο απόλυτος Δον Κιχοτισμός! «Βάλονται» από όλους και όλα! Όλοι τους εναντιώνονται δίχως λόγο και αιτία!

Το πρόβλημα δεν είναι ότι είστε ψεύτες, ανήθικοι, ανθέλληνες, απατεώνες, επαναστάτες δίχως αιτία, απαράδεκτοι και αφερέγγυοι. Το χειρότερο πρόβλημα είναι ότι είστε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις «Επισημάνσεις της Κυριακής», 08-07-2018.