Για 3η φορά επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του ΣΥΔΙΣΑ Νίκος Καλόγερος, με στόχο να δει από κοντά τις εργασίες που πραγματοποιούνται εκεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στο λογαριασμό του στο Facebook: «Χτες έγινε η 3η_αυτοψία στο χώρο του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Νότου, παρουσία του τεχνικού Δ/ντη κ Κορωνάκη, κατ’ εφαρμογή των δεσμεύσεων της παράταξης μας ότι θα παρακολουθούμε στενά και σε κάθε βήμα το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αρχικά αφού ενημερώθηκα για την εξέλιξη της εργολαβίας προχώρησα σε αυτοψία στον χώρο. 

Συνοπτικά διαπιστώθηκαν ότι:
α) Υπήρχαν σωροί από χώματα στον χώρο διπλά και πίσω από τις δεξαμενές συγκέντρωσης στραγγιδίων. Σε αρκετά σημεία τους υπήρχαν ανακατεμένα κομμάτια από μπάζα. Σε ερώτηση μου προς τον Δ/ντη όσον αφορά “τα μπάζα” πήρα την απάντηση ότι θα τα απομακρύνουν μετά το πέρας όλων των εργασιών.
β) Έχει γίνει μερική απομάκρυνση των ανοιγμένων δεμάτων ενώ παράλληλα έχει γίνει τοποθέτηση των υπολοίπων στο κύτταρο.
γ) Στους δύο πυρήνες των “κυττάρων” είχε τοποθετηθεί υλικό αποστράγγισης. Όμως στο πρώτο σημείο υπήρχε συγκέντρωση νερού. Σε σχετική ερώτηση ο Δ/ντης απάντησε ότι έχει κλειστές τις βάνες αποστράγγισης καθότι το έργο αποκατάστασης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
δ) Μεγάλο μέρος του Μηχανολογικού εξοπλισμού έχει αντικατασταθεί, καθώς κ οι ζημιές των κτηρίων είχαν επιδιορθωθεί.
Κλείνοντας ζήτησα να γίνει συλλογή όλων των απορριμμάτων που έχουν βγει από τα δέματα και να επανεπεξεργαστούν».