Μια Ελληνοαμερικανίδα Ροδίτισσα, η 22χρονη Αλεξία – Κατερίνα Βολωνάκη, αναδείχθηκε «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία» για το 2019, στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε από την Πολιτιστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κονέκτικατ, αλλά μένει και σπουδάζει στην Αστόρια. Κατά τον διαγωνισμό ξεχώρισε, εκτός από την παρουσία της, για τις γνώσεις και τα σωστά ελληνικά της, παρ’ ότι έχει ελληνική καταγωγή μόνο από την πλευρά του πατέρα της.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εγώ αυτή που επιλέχθηκε ως ‘Μις Ελληνική Ανεξαρτησία’. Μπορώ να σας πω ότι είναι κάτι που δεν περίμενα. Είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα και εύχομαι να ζήσω όμορφες στιγμές και με τα υπόλοιπα κορίτσια», ανέφερε στον «Ε.Κ.» η Αλεξία – Κατερίνα, η οποία τόνισε πως την ενδιαφέρουν πολύ οι δραστηριότητες που θα έχει στον χρόνο που θα διατηρήσει τον τίτλο.

«Εάν είσαι Ελληνοαμερικανίδα, από μικρή φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο άρμα ως ‘Μις Ανεξαρτησία’. Πέρα από αυτό όμως, θέλω να γνωρίσω πολύ κόσμο και να μιλήσω με μικρά Ελληνόπουλα, προκειμένου να τους πω να είναι περήφανοι για την καταγωγή τους αλλά και να πιστεύουν στον εαυτό τους και τους στόχους τους. Άλλωστε, ο βασικός τομέας μου είναι η εκπαίδευση, αφού έχω άδεια για δασκάλα, ενώ κάνω μεταπτυχιακό στην Ψυχική Υγεία».

Εκτός από τη νικήτρια, στον διαγωνισμό συμμετείχαν άλλες τέσσερις κοπέλες. Πρόκειται για την Αριάννα – Ελισάβετ Μαγκαλιά (Μις Ερείκουσα), την Ζωή Σαλμπούδη – Ραπ (Μις Κρήτη), την Μαριάνα Νεραντζίνη (Μις Κεφαλονιά – Β’ Αναπληρωματική Μις Ελληνική Ανεξαρτησία) και την Χρυσούλα Σμαραγδά (Μις Κάλυμνος – Α’ Αναπληρωματική Μις Ελληνική Ανεξαρτησία).

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής, Αυγερινή Κατέχη, η οποία και είχε την κεντρική ευθύνη για την εκδήλωση. Ξεχωριστή αναφορά έκανε για την κα Κατέχη , ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Πέτρος Γαλάτουλας.

«Επί σειρά ετών, η Ομοσπονδία και εγώ προσωπικά, πιστεύουμε σε μια δίκαιη επιλογή και την αντικειμενικότητα των κριτών», είπε ο κ. Γαλάτουλας, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, να επισημαίνει πως «για εμάς, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, όλες οι συμμετέχουσες είναι το ίδιο».

Στην Κριτική Επιτροπή συμμετείχαν οι Ελένη Φαρμάκη, Νομική Καστανά, Αλέξανδρος Αμμοχωστιανός, Ελέιν Ρίζου, Ειρήνη Παπανικόλα, Αρης Αριστοδήμου, Αννα Νότη και Γεώργιος Γαλάτουλας.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Ιωάννα Κατέχη.

Photo & video by: Alexandros Kasimis

Πηγή: https://hellenicdailynews.com/