Η άρνηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Γιώργου Χονδρογιάννη να μην δίνει τα σχετικά παραστατικά που έχει ζητήσει εγγράφως με εισαγγελική παραγγελία ο οικονομικός επόπτης Σπύρος Σιμάτης δημιούργησε για μια ακόμα φορά ένταση κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου, αφού υπενθύμισαν στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου ότι σε δηλώσεις του στο Corfu Channel είχε δεσμευθεί να τα παράσχει όλα τα έγγραφα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ότι μπορεί την επόμενη ημέρα να πάρει τα έγγραφα από τις υπηρεσίες και αν αρνηθούν θα ελέγξει τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα των υπαλλήλων».

Το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό στα επιμμελητηριακά πράγματα, αφού το έργο – δραστηριότητες του Επιμελητηρίου είναι μηδενικές πέραν των συχνών ταξιδιών συγκεκριμένων συμβούλων, όπως του Προέδρου Γ. Χονδρογιάννη και του Αντιπροέδρου Νίκου Χειρδάρη και άλλων (δικών τους) συμβούλων.

Επίσης μετά την παραίτηση του Στρατού Ταγκατιδη και μετά από πρόταση του Γιώργου Χονδρογιάννη εκλέχτηκε στην διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου ο Γιώργος Φαναριώτης με ψήφους 16 από τους παρόντες που ήταν 23.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση με ένα έωλο επιχείρημα δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα να ενισχυθεί οικονομικά η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας στο ταξίδι της στην Αμερική για τις εορταστικές εκδηλώσεις ‪της 25ης Μαρτίου‬ και την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο. Ενώ πέρσι τέτοια περίοδο εγκρίθηκε η οικονομική ενίσχυση για την Φιλαρμονική Μάντζαρος, επίσης για τις εκδηλώσεις ‪της 25ης Μαρτίου‬ στη Νέα Υόρκη.

Το «επιχείρημα» ότι δεν έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός, αλλά ούτε και πέρσι αφού ο νόμος δίνει το δικαίωμα να υλοποιείται το 40% μέχρι την έγκριση του. Δεν εγκρίθηκαν επίσης ανάλογα αιτήματα για την ενίσχυση της προετοιμασίας της πρωταθλήτριας Σπυριδούλας Καρύδη εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων και της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών για το ταξίδι της στο Πατριαρχείο.