«Μη καταβολή δεδουλευμένων» στο ΓΝΚ Κέρκυρας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων, το οποίο σήμερα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. 

Η ανακοίνωση

«Για άλλη μια φορά τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του Γ.Ν. Κέρκυρας δεν καταβάλλονται. Την ίδια στιγμή που η διοίκηση του νοσοκομείου οργανώνει φιέστες απολογισμού για να πείσει ότι όλα πάνε καλά στο ΓΝΚ δεν έχουν πληρωθεί ακόμη οι υπερωρίες του Φεβρουαρίου!!! 
Το θέμα δεν είναι απλά γραφειοκρατικό. Δεν πρόκειται για ένα τεχνικής φύσεως θέμα που προέκυψε εξαιτίας ενός υπέρμετρα σχολαστικού επιτρόπου όπως εντέχνως προσπάθησε να το παρουσιάσει η διοίκηση ρίχνοντας την ευθύνη από εδώ και από εκεί και κοροϊδεύοντας του εργαζόμενους.
Πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα. Αυτήν την πολιτική υπηρετεί και το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 που προβλέπει περαιτέρω μείωση των κρατικών κονδυλίων για το ΕΣΥ, με ότι αυτό συνεπάγεται, κατά 350 εκατομμύρια. Μία από τις συνέπειες της υποχρηματοδότησης είναι και η μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού του Νοσοκομείου. Η μείωση των δαπανών για την υγεία, που επηρεάζει άμεσα τους ασθενείς και τους εργαζόμενους, αποτελούν μέρος της «δίκαιης ανάπτυξης» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί για δεκαετίες με ΕΕ και ΔΝΤ. Με αυτό τον τρόπο θα έρθει η υποτιθέμενη «καθαρή έξοδος» που βέβαια διαψεύστηκε και επίσημα χθες με το επικαιροποιημένο μνημόνιο που ήρθε στη δημοσιότητα.
Κυβέρνηση και Διοίκηση φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη και οφείλουν να απολογηθούν στους εργαζόμενους για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜE
-Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.
-Αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.
-Άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη δικαιώματα.
-Αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας -πρόνοιας, ανεπτυγμένο σε όλες τις βαθμίδες του, που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».