Μια από τις Ελληνικές επιχειρήσεις που διαπρέπουν στην Αμερική του Κερκυραίου Βασίλη Μέμου είναι η Mediterranean Gyros Products, την οποία επισκέφθηκαν σήμερα τα μέλη της Κερκυραϊκής αποστολής που βρίσκεται στην Αμερική, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιώργο Χονδρογιάννη και το μέλος του Δ.Σ. Σπύρο Σιμάτη.

Ο Διευθυντής της επιχείρησης Γιάννης Μαυριδόπουλος ξενάγησε τα μέλη της Κερκυραϊκής αποστολής στους χώρους του εργοστασίου. Ο κύριος Μαυριδόπουλος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι: «Εμείς  είμαστε πολύ περήφανοι κυρίως γιατί βλέπουμε έναν δικό μας άνθρωπο να πηγαίνει καλά και αναφέρομαι στον κ. Βασίλη Μέμο. Την στιγμή αυτή η εταιρεία δραστηριοποιείται στο να παράγει μαζί με το Corfu γύρο και πίτα, τα οποία διανέμουμε άμεσα στους πελάτες μας, που είναι κυρίως τα Ελληνικά εστιατόρια και τα Αμερικανικά σούπερ μάρκετ. Το Corfu κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά στο Σικάγο και ταυτόχρονα τα προϊόντα αυτά τα οποία παράγουμε εμείς την πίτα εδώ τα διανέμουμε σε χονδρεμπόρους με τους οποίους έχουμε συνεργασία.

Με τα εισαγόμενα προϊόντα έχουμε μπορέσει να εξασφαλίσουμε την συνεργασία των περισσοτέρων από αυτών των χονδρεμπόρων και στις ελιές και στο ελαιόλαδο και στην ελληνική εισαγόμενη φέτα και στα μπαχαρικά. Ξεκινώντας με τα υπόλοιπα προϊόντα τα οποία βρήκανε το σπίτι τους εδώ, μπήκαμε στα μπακάλικα. Την στιγμή αυτή νομίζω μπορεί να μην έχουμε έντονη παρουσία στο ράφι, αλλά έχουμε έντονη παρουσία με τα τυριά μας και τις ελιές. Στο 90% των πωλήσεων υπάρχει παρουσία του Corfu και του Mediterranean Gyros Products και αυτό είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία 14 χρόνια. Στα Αμερικανικά σούπερ μάρκετ έχουμε ξεκινήσει και μπαίνουμε τα τελευταία 7 χρόνια. Η εταιρεία έχει περιορισμένη δυναμικότητα παραγωγής, μπορούμε όμως να παράγουμε λίγα προϊόντα για τοπική παραγωγή. Ο λόγος που πετύχαμε την συνεργασία αυτή είναι γιατί είμαστε σχετικά καινούργια εταιρεία στον χώρο αυτό και έτσι θέλαμε να ταυτίσουμε το όνομα μας με έναν οργανισμό του οποίου το κύρος θέλουμε να εκμεταλλευτούμε».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος τόνισε ότι «Χαιρόμαστε που είμαστε στις εγκαταστάσεις μιας Ελληνικής εταιρείας, με  πολύ αξιόλογα στελέχη και αξιόλογη ιδιοκτησία. Η ενημέρωση που μας έγινε, δείχνει μια ομάδα ανθρώπων με ικανότητα, κατάρτιση, δουλειά και όραμα, προχωράνε μια εταιρεία που έχει φοβέρες προοπτικές ανάπτυξης και στηρίζεται σε πολύ γερά πόδια με εμπειρία, τιμιότητα επαγγελματισμό. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης επεσήμανε ότι «είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που βρίσκομαι σε μια Ελληνική επιχείρηση, η οποία ενδιαφέρεται να προσφέρει στο κοινό της. Θα προσπαθήσουμε μέσα από τις εμπειρίες που θα αποκομίσουμε, μέσα από το εργοστάσιο ενός Κερκυραίου επιχειρηματία, να καταφέρουμε και να κάνουμε κάτι για τα Κερκυραϊκά προϊόντα».

Ο Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης τόνισε «Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε σήμερα στο εργοστάσιο του φίλου μας Βασίλη Μέμου, με υπέροχους συνεργάτες. Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου θα αποκομίσει μερικές ιδέες το πως θα βοηθήσουμε τα Κερκυραϊκά προϊόντα να μπουν στην αγορά της Αμερικής. Έχουμε ξεκινήσει ήδη επαφές με το Παγκριγκόριαν για προώθηση των Ελληνικών προϊόντων παντού».

Ρεπορτάζ – Φωτ.: Διονύσης Μάμαλος