Συνάντηση στο Γενικό προξενείο της Νέας Υόρκης είχαν ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης, με τον Γενικό Πρόξενο Κωνσταντίνο Κούτρα και την Πρόξενο Λάνα Ζωχιού. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Κώστας Νικολούζος αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, τόσο με τον Γενικό Πρόξενο, όσο και με την Πρόξενο Νέας Υόρκης. Ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιώργος Χονδρογιάννης στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις προκλήσεις αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Κέρκυρας.

Από την πλευρά τους ο Γενικός πρόξενος Κ. Κούτρας αλλά και η πρόξενος Λ. Ζωχιού ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Κέρκυρας και τον Πρόεδρο του επιμελητηρίου, για την επίσκεψη τους και την ευκαιρία που είχαν να ανταλλάξουν σκέψεις μαζί τους. Ο Γενικός Πρόξενος Κ. Κούτρας ενημέρωσε για τις δυνατότητες που έχει η ομογένεια και το τεράστιο δυναμικό που διαθέτει, τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο επιχειρηματικό και οικονομικό επίπεδο, που αποτελεί την κύρια αιτία για να ξεχωρίζει η Ελληνική ομογένεια και να διαθέτει μια ισχυρή δυναμική, που μας τις παρεμβάσεις της στα διεθνή fora βοηθά και στηρίζει αποφασιστικά την χώρα μας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, μεταξύ των άλλων, διερευνήθηκε η πιθανότητα του χρόνου στην παρέλαση να συμμετάσχει Φιλαρμονική από την Κέρκυρα.
Ο πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης ευχαρίστησε τον Γενικό πρόξενο για την συνάντηση που είχε με τα μέλη της Κερκυραϊκής αποστολής που επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης και ο κύριος Προκόπης Ζέρβας.
Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Διονύσης Μάμαλος