Με την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας συναντήθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, στα πλαίσια του διαλόγου με τους φορείς και τις παραγωγικές τάξεις του Δήμου.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στις προγραμματικές προτάσεις που ήδη έχει καταθέσει η κ.Υδραίου για την αλλαγή του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης και χαρακτηρίστηκε από ένα άριστο και εποικοδομητικό κλίμα.

Όπως είπε η Μερόπη Υδραίου, «ο Νέος Δήμος αντιμετωπίζει την  Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων  Κέρκυρας ως ισότιμο κοινωνικό εταίρο που θα συμμετέχει όχι μόνο στο Νέο Οργανισμό Διαχείρισης Προορισμού που θα δημιουργηθεί για την προβολή της Κέρκυρας αλλά και στη διευρυμένη Επιτροπή Διαβούλευσης. Συμφωνήθηκε να υπάρχει διάλογος με τη συμμετοχή της Ένωσης για τη διαμόρφωση του κανονισμού αστικής λειτουργίας της πόλης ενώ τέθηκε το θέμα της αντικατάστασης του τέλους διανυκτέρευσης με ένα τέλος τουρισμού που θα διατίθεται για αναπτυξιακές δράσεις στην Κέρκυρα. O Nέος Δήμος σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού , συμφωνήθηκε επίσης, να θεσμοθετήσει τακτικές τιμητικές βραβεύσεις για τους τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο και ανελλιπώς την Κέρκυρα, τους λεγόμενους repeaters».

Όπως επισήμανε η Μερόπη Υδραίου «την επόμενη μέρα στον τουρισμό τη χτίζουμε μαζί με τους φορείς και τους ανθρώπους του τουρισμού».