Σε σύμπραξη με τον Γιώργο Μαχειμάρη για τον Δήμο του Βορρά προχωρά ο Χρήστος Άνθης σύμφωνα με δελτίο τύπου που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αυτό: «Το σχεδόν καθολικό αίτημα των Κερκυραίων για το σπάσιμο του ενός Δήμου έγινε πραγματικότητα με μεγάλη όμως καθυστέρηση.
Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας είναι πλέον γεγονός αλλά επίσης γεγονός είναι οι τραγικές συνθήκες που βιώνουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες.
Έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μας αλλά και ερμηνεύοντας την Λαϊκή βούληση πιστεύουμε ότι αυτή την μάχη με τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του τόπου μας, λαός και εκπρόσωποί του , πρέπει να την δώσουμε ενωμένοι.
Οι παραταξιακές διαφορές, οι προσωπικές φιλοδοξίες, οι κομματικές παρεμβάσεις, όπως και κάθε άλλο στοιχείο που εντάσσεται μέσα στα πλαίσια μιας πολιτικής δημοκρατικής διαδικασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση υπό κανονικές συνθήκες, στην περίπτωση της βόρειας Κέρκυρας αυτήν την κρίσιμη χρονική στιγμή, φαντάζουν εξωπραγματικά και μακράν της Λαϊκής βούλησης και αναγκαιότητας.
Την 1η Σεπτέμβρη ξεκινάει μια μεγάλη μάχη με τα τεράστια προβλήματα του τόπου μας.
Σκουπίδια, οδικό δίκτυο, φωτισμός, παραλίες, , αποχετευτικό, ύδρευση, εμπορικές τουριστικές δραστηριότητες, πολιτισμός, επιχειρηματικές δράσει, αγροτική παραγωγή, εκπαίδευση, περίθαλψη, κοινωνικές δομές, συγκοινωνία, εγκατάλειψη χωριών και οικισμών μας.
Στο επιτακτικό κάλεσμα της συνείδησής μας και των αναγκών του λαού, που αποζητάμε την εμπιστοσύνη του, υπάρχει μόνο μία απάντηση και αυτή είναι: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
Σε αυτό το κάλεσμα του λαού ο Γιώργος Μαχειμάρης και ο Χρήστος Άνθης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή πορεία με επικεφαλής τον Γιώργο Μαχειμάρη. Εμείς αφουγκραστήκαμε την παρότρυνση της κοινωνίας . Καλούμε τους πολίτες της Βόρειας Κέρκυρας να στηρίξουν αυτή μας την προσπάθεια και παράλληλα απευθύνουμε σε όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις του Βορρά πρόσκληση για μια κοινή πορεία με στόχο την επίλυση των προβλημάτων και την ανάπτυξη του τόπου. Συλλογική δράση με κατανομή αρμοδιοτήτων ,προκειμένου να γίνουν πράξη κρίσιμες ανάγκες στον συντομότερο χρόνο, για να έρθουν γρηγορότερα λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα του τόπου μας.
Αυτό το βήμα συνένωσης και συνεννόησης, που εμείς κάναμε πραγματικότητα, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει την απαρχή μιας γενικευμένης ενωτικής κίνησης της πλειονότητας των αυτοδιοικητικών δυνάμεων ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ , σε ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για την ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ, για να σωθεί ο τόπος που γεννηθήκαμε και να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε όσα η φύση απλόχερα μας χάρισε σε αυτόν».