Στην κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σε Λευκίμμη και Τεμπλόνι αναφέρεται με ανακοίνωση της η Επικεφαλής του συνδυασμού «Κερκυραίων Δήμος» Μερόπη Υδραίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η Κέρκυρα βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πολίτες της Λευκίμμης δέχονται απρόκλητες επιθέσεις από τα ΜΑΤ ενώ κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται, με εξευτελιστικό τρόπο, να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις για να τους επιτραπεί να μεταβούν στα χωράφια και στις καλλιέργειές τους. Πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που δεν έχουν προηγούμενο σε δημοκρατίες δυτικού τύπου.

Στη Λευκίμμη έχουν υιοθετηθεί πρακτικές που ασκούνται μόνο σε χώρες υπό κατοχή. Πρακτικές που προσβάλλουν όλους τους πολίτες της Κέρκυρας.

Την ίδια στιγμή, Αντιδήμαρχος στρέφεται με μηνύσεις εναντίον πολιτών στο Τεμπλόνι, πυροδοτώντας την οξύτητα και το διχασμό, χωρίς να έχει εξουσιοδότηση από κανέναν και ιδιαίτερα από τον ΣΥΔΙΣΑ.

Η παράταξη μας ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ καταδικάζει αυτές τις πρακτικές και εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία της σε αυτές.

Σε τοπικό επίπεδο έχει χαθεί ο έλεγχος και οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Το πρόβλημα των σκουπιδιών εξελίσσεται πλέον σε πρόβλημα δημοκρατικών ελευθεριών και κοινωνικής ειρήνης για το νησί μας.

Στην Κέρκυρα πρέπει να αποκατασταθούν η δημοκρατική ομαλότητα και η κοινωνική ειρήνη.

Στην Κέρκυρα του Τουρισμού και του Πολιτισμού δεν υπάρχει χώρος για ακρότητες, διχαστικό κλίμα και άσκηση βίας».