Το πρωί της Δευτέρας άνοιξε τις πύλες της η 39η Διεθνής Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου, στο φημισμένο EXCEL, η οποία αποτελεί παραδοσιακά την αφετηρία των Διεθνών Τουριστικών Εκθέσεων στην Ευρώπη.

H “World Travel Market” αποτελεί το κορυφαίο τουριστικού ενδιαφέροντος γεγονός και συγκεντρώνει τα βλέμματα ολόκληρης της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στον κόσμο, η οποία απευθύνεται κατά βάση σε επαγγελματίες του τουρισμού.

Η παρουσία της Κέρκυρας

Σημειώνουμε ότι φέτος η Κέρκυρα συμμετέχει στην έκθεση με δικό της περίπτερο μετά από συνεργασία Δήμου Κέρκυρας και Επιμελητηρίου ενώ η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει μέσα στον χώρο του ΕΟΤ η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η παρουσία της Κέρκυρας κρίνεται απαραίτητη με δεδομένο ότι και φέτος στο 9μηνο περίπου 500.000 τουρίστες ήρθαν από την Αγγλία η οποία παραμένει πρώτος τουριστικός προορισμός για εμάς.

Στο Λονδίνο η Υπουργός Τουρισμού

Στο ελληνικό περίπτερο, που συγκεντρώνει ήδη πολύ κόσμο, αν και σήμερα είναι ημέρα εισόδου μόνο με προσκλήσεις, από το πρωί η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Κώστα Τσέγα, τον πρόεδρο του ΕΟΤ Χ. Καρίμαλη και την διευθύντρια του γραφείου της και αντιπρόεδρο του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου, ξεκίνησε συναντήσεις με tour operators, με την αρχή να γίνεται με την TUI, την Helen Caron και το επιτελείο της.

Το Νότιο Αιγαίο καλωσορίζει και φέτος τους επισκέπτες της WTM London

Μόλις οι επισκέπτες του WTM Λονδίνο φθάσουν στην είσοδο του κέντρου του ExCeL, θα «βιώσουν» την Ελλάδα, καθώς η περιοχή του Νοτίου Αιγαίου θα δώσει μεγάλη χαρά. Για τέταρτη συνεχή χρονιά, μια ψηφιακή πυραμίδα αποτελούμενη από ηλεκτρονικές οθόνες θα παίξει υψηλής ποιότητας βίντεο με πρωταγωνιστές τα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Επίσης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κερδίζει και φέτος τις εντυπώσεις, με ένα εντυπωσιακό περίπτερο.


Αποστολή στο Λονδίνο – Ρεπορτάζ: Διονύσης Μάμαλος