Προβληματική είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων στον πρώην Δήμο Αχιλλείων, αλλά και σε άλλες περιοχές της μέσης Κέρκυρας, με τους κάδους να «ξεχειλίζουν» με σκουπίδια, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Ενώ ουσιαστικά έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και ξεκινά και η εορταστική περίοδος του Πάσχα, καταγράφεται έντονο το πρόβλημα της αποκομιδής σε διάφορες περιοχές του νησιού και χωρίς να υπάρχει πρόβλημα για την εναπόθεση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων υπάρχει μέχρι σήμερα στη νότια Κέρκυρα και στις τρεις δημοτικές κοινότητες της περιοχής, αλλά εκεί το πρόβλημα προκλήθηκε λόγω βλάβης στα τρία απορριμματοφόρα τα οποία έχουν τεθεί off. Πρόβλημα όμως υπάρχει και στην βορειοανατολική Κέρκυρα, τόσο στην περιοχή Γυμαρίου και Σινιών, αλλά και στο Κασσιόπη.

Πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων υπάρχει μέχρι σήμερα στη νότια Κέρκυρα και στις τρεις δημοτικές κοινότητες της περιοχής, όπου τα τρία απορριμματοφόρα βρίσκονται στο συνεργείο λόγω βλάβης. Το ίδιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπύρος Ασπιώτης και στους πρώην Δήμους Αχιλλείων και Παρελείων.
Πρόβλημα όμως υπάρχει και στην βορειοανατολική Κέρκυρα, τόσο στην περιοχή Γυμαρίου και Σινιών, αλλά και στο Κασσιόπη.