Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος μιλώντας στο Corfutv στο πλαίσιο της εκπομπής «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» αναφέρθηκε στην χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία διεκόπη από αντιδράσεις κατοίκων της Λευκίμμης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ο θεσμός διασύρεται.

Όπως είπε: «Αυτό που συμβαίνουν στον τόπο μας ενδεχομένως και άλλου στην Ελλάδα δεν συμβαίνει σε καμία πολιτισμένη χώρα. Δυστυχώς έχουμε ξεφύγει τελείως και δεν γνωρίζουμε πως να εφαρμόζουμε κάποιους κανόνες. 

Υπάρχει μία γενικότερη πολιτική ευθύνη σε όλες οι παρατάξεις και σε όλους μας. Έχουμε θεσμούς  που αν δεν τους προστατέψουμε θα ξεφύγει η κατάσταση.  Εάν ελπίζει κάθε παράταξη ότι από το αίμα των αντιπάλων θα κερδίσει τότε είναι πολύ μακριά. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο θεσμός είναι αυτός που διασύρεται. Σήμερα «λιντσάρουν» τον Νίκολουζο, αύριο θα λιντσάρουν κάποιον άλλον άρα είναι ο θεσμός που χτυπιέται.

Έαν σήμερα υποχωρήσουμε κάτω από αυτά τα φαινόμενα,  ανεχθούμε αυτά τα φαινόμενα τα επόμενα δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε,  θα πρέπει να προχωρήσουμε σε πολύ άδικα μέτρα και αυτά φυσικά μιλάω ως κοινωνία όχι για μένα το ένα μετρό θα φέρει το άλλο».

Όσον αφορά την διαδικασία της αποκομιδής επεσήμανε ότι έγινε η πρόσληψη 51 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις, ενώ προχωρούν οι συμβάσεις των ιδιωτών εργολάβων για την ανακύκλωση, όπου από αύριο Παρασκευή ξεκινούν την αποκομιδή σε 10 πρώην Δήμους.

Δείτε όλη την συνέντευξη του Δημάρχου Κέρκυρας εδώ.