Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου ο συνδυασμός «Κερκυραίων Δήμος» θα παρουσιάσει το πρόγραμμα “Καθαρή Κέρκυρα” αλλά και το μοντέλο λειτουργίας του νέου Δήμου, σε ανοικτή συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο.

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η επικεφαλής του Συνδυασμού Μερόπη Υδραίου τόνισε: «Χτίζουμε το Νέο Δήμο από την αρχή. Έχουμε σχέδιο, είμαστε προετοιμασμένοι».

Παράλληλα αναφέρθηκε σε 9 παρεμβάσεις για τη λειτουργία του Νέου Δήμου, που ήδη έχουν μελετηθεί και θα υλοποιηθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο, όπως:

1ον) Νέο ευέλικτο οργανόγραμμα με 5 μόνο Διευθύνσεις. Ο Νέος Δήμος θα είναι αποτελεσματικός με ένα νέο μοντέλο λειτουργίας.
2ον) Μέσα σε 6 μήνες, ο πολίτης θα μπορεί να υποβάλλει αίτηση μέσα από το διαδίκτυο ή και τηλεφωνικά στο Δήμο για τη χορήγηση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.
3ον) Αποκεντρωμένη λειτουργία με διοικητικά κέντρα στις δημοτικές ενότητες Αχιλλείων, Παλαιοκαστριτών, Παρελίων και Φαιάκων, αρμοδιότητες και πόρους στις τοπικές κοινότητες.
4ον) Τους πρώτους μήνες του 2020, θα εκπονηθεί το επιχειρησιακό και αναπτυξιακό σχέδιο του Νέου Δήμου, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, τις νέες υποδομές και υπηρεσίες προς τον πολίτη.
5ον) Αλλαγή του μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης. Ο Νέος Δήμος θα επενδύσει στην ποιότητα στον τουρισμό αλλά και στην κρουαζιέρα.
6ον) Ο Νέος Δήμος θα είναι ο Δήμος της κοινωνικής δικαιοσύνης. Συνολική επανακοστολόγηση τελών και υπηρεσιών για να υπάρχουν δίκαιες χρεώσεις και καλύτερες υπηρεσίες και για να μην γίνει αύξηση τελών.
7ον) Νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τα Διαπόντια Νησιά, που θα μετατραπούν σε υπεραξία και μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για το Νέο Δήμο λόγω και της γεωπολιτικής τους θέσεις.
8ον) Ο Νέος Δήμος θα είναι έτοιμος μέσα σε δύο μήνες να ψηφίσει προϋπολογισμό αλλά και τεχνικό πρόγραμμα. Ήδη δύο ομάδες εργασίας της παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ εργάζονται για αυτό.
9ον) Ανατροπή του σημερινού μοντέλου καθαριότητας, με νέα δομή, νέους στόχους, με πρωτοποριακές ιδέες και υποδομές για την ανακύκλωση.