Νεότερη Ενημέρωση – 19:20: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στην Λευκίμμη. Ο συντονισμός όλων έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα. Σημειώνουμε ότι δόθηκε εντολή εκκένωσης δύο χωριών για προληπτικούς λόγους, η οποία τελικά δεν τέθηκε σε εφαρμογή και οι κάτοικοι έχουν γυρίσει σπίτια τους.

Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, τόνισε οτι η φωτιά που έκαιγε χορτολιβαδική γη εξελισσόταν μεταξύ τριών μικρών χωριών της Νότιας Κέρκυρας.

Άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και πολιτικές αρχές του τόπου, προχώρησε προληπτικά στην εκκένωση των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν οι άνδρες της Πυροσβεστική Υπηρεσίας με συνδρομή από αέρος τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Νεότερη Ενημέρωση – 18:01: 80 στρέμματα έχουν καεί έως τώρα στην φωτιά στην Λευκίμμη στις περιοχές Νεοχώρι και Παλαιοχώρι. Έως τώρα έχουν καεί ελιές, καλάμια, χόρτα και θάμνοι. Η φωτιά έφτασε κοντά σε σπίτια, γι αυτό το λόγο οι κάτοικοι βρισκόταν σε αναμονή εκκένωσης με την Πολιτική Προστασία του Δήμου να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Νεότερη Ενημέρωση- 16:00: Εντολή εκκένωσης των οικισμών Παλαιοχώρι και Νεοχώρι στη Νότια Κέρκυρα δόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Ν. Πανδή.

Νεότερη Ενημέρωση- 16:40: Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας σε 34 Πυροσβέστες, 13 οχήματα, 3 Α/Φ, 2 PZL, και 1 Ε/Π. Συνδράμουν οχήματα ΟΤΑ και υδροφόρο. Επίσης πεζοπόρο τμήμα με 5 άτομα. Η φωτιά βρίσκεται μεταξύ Νεωχωρίου και Κρητικών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι αν χρειαστεί να απομακρυνθούν.

Αρχική Ενημέρωση- 15:40: Φωτιά ξέσπασε πριν λίγα λεπτά στην περιοχή Κρητικά στην Λευκίμμη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες, 9 οχήματα και 3 PZL

Φωτογραφίες: Γρηγόρης Βέργης