Την ώρα που όλη η Κέρκυρα «αναστέναζε» στο Δικαστήριο με τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του ΣΙΔΥΣΑ να κάθονται στο εδώλιο, μετά από μήνυση των κατοίκων του Τεμπλονίου, λίγα μέτρα πιο μακριά, «αναστέναζε» ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο από τις ερωτικές επιδόσεις του «τρίο», που αποτελούσε ένα ζευγάρι Κερκυραίων 45 και 40 ετών και με την «συμμετοχή» ενός ανηλίκου.

Μέχρι χθες το μοναδικό θέμα συζήτησης των Κερκυραίων, ήταν ο προβληματισμός «τι θα γίνει με τα σκουπίδια», από το πρωί της Παρασκευής έχει αλλάξει η ημερήσια διάταξη και μοναδικό θέμα συζήτησης είναι οι επιδόσεις του ερωτικού τρίο και πως έπεσε ένας ανήλικος στα δίχτυα ενός ζευγαριού Κερκυραίων.

Το ζευγάρι που μένει στην ίδια γειτονιά με τον ανήλικο, τον είχε «σταμπάρει» καιρό τώρα και είχε προσπαθήσει να τον προσεγγίσει και άλλες φορές, αλλά ο νεαρός αρνήθηκε. Είχε πει μάλιστα και στην μητέρα του για την «πρόταση» που του είχε κάνει το ζευγάρι, χωρίς αυτός όμως να ενδώσει. Την τελευταία φορά που δέχθηκε την πρόταση το είπε και πάλι στη μητέρα του, η οποία ενημέρωσε τους άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Κέρκυρας, για την ανήθικη πρόταση που δέχθηκε το παιδί της. Οι έμπειροι αστυνομικοί σε συνεννόηση με την μητέρα και καθοδηγώντας τον νεαρό, έστησαν «ερωτική ενέδρα» στο ζευγάρι των Κερκυραίων.

Ο ανήλικος νεαρός αποδέχθηκε την πρόταση του ζευγαριού και το μεσημέρι της Πέμπτης δόθηκε το ραντεβού στο σπίτι του ζευγαριού. Οι αστυνομικοί ήταν ενήμεροι για κάθε κίνηση του νεαρού ανήλικου και τον παρακολουθούσαν με διακριτικότητα μέχρι την είσοδο του στην κατοικία του ζεύγους. Την κατάλληλη στιγμή έγινε έφοδος και συνέλαβαν το τρίο επ’ αυτοφώρω και πάνω στην κορύφωση της ερωτικής πράξης της γυναίκας με τον νεαρό, ενώ ο σύζυγος παρακολουθούσε.

Άπαντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα και μετά στην Εισαγγελία.