Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες, η οικογένεια Μαρκεζίνη, του κτιρίου, που έχει ενοικιάσει η αιρετή Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο οποίο στεγάζεται η έδρα της ΠΙΝ και το γραφείο του Περιφερειάρχη, αφού όπως καταγγέλλουν στο Corfutvnews, δεν τους έχει καταβληθεί το μίσθωμα από το 2015 και το ποσό έχει ανέλθει περίπου στις 200.000 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες έχουν περιέλθει σε απόγνωση όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, αφού οι υποχρεώσεις, προς το δημόσιο και προς τρίτους, τρέχουν και δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν. Οι ίδιοι, όντας επαγγελματίες, δεν μπορούν να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες και οι διαγραφόμενοι κίνδυνοι για αυτούς, είναι ορατοί και οι συνέπειες φοβούνται ότι θα είναι ανεξέλεγκτες.
Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, παρά τις συνεχείς οχλήσεις δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά της Περιφέρειας μέχρι σήμερα και πάντα κατά την δική τους εκδοχή, το πρόβλημα που επικαλείται η πλευρά της Περιφέρειας είναι γραφειοκρατικό. Την ίδια στιγμή όμως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους,  η οποία στεγάζεται στο ίδιο κτίριο, καταβάλλει κανονικά το μίσθωμα.
Το Corfutvnews προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο ωστόσο δεν κατέστει δυνατό.