Σε ενημέρωση έχει προχωρήσει ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος σε Φορείς και Συλλόγους, μετά την δημοσιοποίηση του σχεδιασμού για τα απορρίμματα.

Την Τρίτη ενημέρωσε τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Τεμπλονίου, ενώ τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ενημερωτική συνάντηση για το θέμα των απορριμμάτων με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Φορείς του νησιού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Επικεφαλής των παρατάξεων ”Κερκυραίων Δήμος” Μερόπη Υδραίου και ”Λαική Συσπείρωση” Μπάμπης Χαραλάμπους. Η αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Μωραίτης, ο Πρόεδρος του τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ Νίκος Τρίαντος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παναγιώτης Μπράμος και τα μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Περικλής Κατσαρός, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Νίκος Χειρδάρης και οι δυο σύλλογοι από το Τεμπλόνι.

Ο Δήμαρχος ξεκινώντας την εισήγηση του επεσήμανε ότι υπάρχουν δυο λύσεις.
«Η πρώτη λύση αφορά την αδειοδότηση και λειτουργία του ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας, κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει χωρίς κοινωνική συναίνεση και όχι σε καθεστώς βίας.
Η δεύτερη λύση είναι η μεταφορά των απορριμμάτων, κάτι το οποίο το υπουργείο μας απάντησε αρνητικά».