Την Τρίτη θα οδηγηθούν στον Ανακριτή οι 5 συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε πολυμελή εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην συστηματική διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης στην Κέρκυρα.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν αποτελεσματικά, στοιχεία που αφορούσαν την δράση και τον τρόπο λειτουργίας των μελών της οργάνωσης.

Την εγκληματική οργάνωση που αποδομήθηκε, αποτελούσαν δεκατρία (13) τουλάχιστον άτομα, οκτώ (8) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής και πέντε (5) ημεδαποί, από τα οποία, συνελήφθησαν κατά την διάρκεια εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχές της νότιας Κέρκυρας, το τελευταίο διήμερο, πέντε (5) μέλη της,  τρεις υπήκοοι Αλβανίας 28, 21 και 51 ετών καθώς και δύο (2)  ημεδαποί 38 και 57 ετών.

Σε βάρος των (5) ατόμων που συνελήφθησαν καθώς και των υπολοίπων οκτώ (8) μελών που αναζητούνται, (πέντε υπηκόων Αλβανίας 31,31,26 και 19 ετών  και ενός ακόμη ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί, καθώς και  τριών (3) ημεδαπών 33,28,47 ετών), σχηματίσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εισαγωγή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Την «οργάνωση» καθοδηγούσε τριμελής «οργανωτικός πυρήνας», στον οποίο βασικό ρόλο είχε ο 28χρονος υπήκοος Αλβανίας που συνελήφθη κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, χθες (Σαββάτο 24.03.2018) , το μεσημέρι, σε περιοχή της νότιας Κέρκυρας.

Συνδετικό ρόλο, είχε ο τριμελής « εκτελεστικός πυρήνας» που ακολουθεί, καθώς  δύο από τα μέλη του υπήκοοι Αλβανίας,  21 και  51 ετών που επίσης συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, ήταν επιφορτισμένοι με την ευθύνη της μεταφοράς και αποθήκευσης των ναρκωτικών.

Τέλος τον ρόλο του διακινητή είχαν οι δύο ημεδαποί 38 και 57 ετών που συνελήφθησαν, οι οποίοι με πέντε (5) ακόμη άτομα που αναζητούνται  δομούσαν τον επταμελή «πυρήνα των διακινητών της ηρωίνης» , σε χρήστες σε περιοχές της νότιας Κέρκυρας κυρίως.

Κατά την διάρκεια των εκτεταμένων ερευνών του τελευταίου διημέρου,  βρέθηκαν στην κατοχή των μελών της οργάνωσης που συνελήφθησαν  και κατασχέθηκαν,  κατά περίπτωση:

  • ποσότητα ηρωίνης βάρους (805) γραμμαρίων
  • ένα επιβατικό αυτοκίνητο και ένα ακόμη  μοτοποδήλατο
  • το χρηματικό ποσό των (3.520) ευρώ
  • έξι (6) κινητά τηλέφωνα

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.