Έφυγε από την ζωή την Πέμπτη ο Χρήστος (Τάκης) Ατσοπάρδης, ένας από τους Ιδρυτές της Φιλαρμονικής Ένωσης Καποδίστριας.

Σύμφωνα με το μέλος της Διοίκησης του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής κ. Τσαφέστα: «Ο Χρήστος (Τάκης) Ατσοπάρδης Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1933. Το πρώτο παιδί από τα οκτώ της οικογένειας. Οι ανάγκες της οικογένειας και δύσκολη, φτωχοί εποχή τον υποχρέωσαν από την ηλικία των οκτώ ετών να εργαστεί μαζί με τον πατέρα του στο εργαστήριο τόρνου. Παράλληλα με τη δουλειά και την αγάπη του για τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την κωπηλασία όπου για χρόνια υπήρξε αθλητής, πρωταθλητής και προπονητής στον ναυτικό όμιλο Κέρκυρας (ΝΑΟΚ), Βρήκε μία μεγαλύτερη αγάπη τη μουσική.

Επί σειρά ετών υπηρέτησε την φιλαρμονική εταιρία Κέρκυρας σαν μουσικός (Tuba), πρώτος ραβδούχος, Δάσκαλος και υπαρχιμουσικός.

Το 1979 υπήρξε πρωτεργάτης της διάσπασης που έγινε στη φιλαρμονική εταιρία Κέρκυρας με τελικό αποτέλεσμα την δημιουργία της φιλαρμονικής ένωσης Κέρκυρας ο Καποδίστριας. Στον Καποδίστρια με μεγάλη αγάπη υπηρέτησε σαν μουσικός, πρώτος ραβδούχος, δάσκαλος και υπαρχιμουσικός.

Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 14, Φεβρουαρίου 2019 Έχοντας ζήσει μια γεμάτη κι ευτυχισμένη ζωή με τη σύζυγό του ειρήνη τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της μουσικής της Κέρκυρας».

Ψήφισμα από το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Καποδίστριας

«Στα γραφεία της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «Καποδίστριας», συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο, μόλις πληροφορήθηκε την εκδημία του μουσικού, μέλους, ιδρυτού και δάσκαλου της Φιλαρμονικής μας Τάκη Ατσοπάρδη, πατέρα του ιδρυτού, μουσικού και Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Φιλαρμονικής μας Σπύρου Ατσοπάρδη και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια της Φιλαρμονικής και του Διοικητικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο στην κηδεία.
3. Να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Φιλαρμονικής.
4. Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες της Φιλαρμονικής κατά την ώρα της κηδείας.
5. Να παραστεί το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής και να παιανίσει στην κηδεία.
6. Να αφιερωθεί η πρόβα της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου 2019 στον εκλιπόντα Τάκη Ατσοπάρδη.
7. Να τοποθετηθεί η σημαία της Φιλαρμονικής επί του φερέτρου.
8. Να παραστούν ιδρυτές της Φιλαρμονικής ως παραστάτες κατά την ώρα της κηδείας.
9. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο».