Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του Corfutvnews ότι στην χτεσινή συνεδρίαση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας υπήρχε θέμα για αποπομπή από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ των δύο μελών Νίκο Γκούση και Ανδρέα Πανδή, δια στόματος του Γραμματέα της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Τόμπρο. 

Παρόντες σε αυτή την συνεδρίαση ήταν, το μέλος της Κ.Ε. του κόμματος και υπεύθυνος για τα Ιόνια νησιά Άγγελος Γκόγκογλου, αλλά και ο οργανωτικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Καραγεώργος, ενώ δεν συμμετείχαν τα μέλη Νίκος Γκούσης και Ανδρέας Πανδής όταν διαπίστωσαν ότι στα θέματα ήταν και η αποπομπή τους από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και αφού προηγουμένως είχαν συζητήσει με τα μέλη της Κεντρικής επιτροπής και διαφώνησαν.

Ο κ. Τόμπρος επεσήμανε ότι το θέμα αυτό υπήρχε ωστόσο δεν συζητήθηκε παρά μόνο έγινε μια συζήτηση για την πρόσφατη ανακοίνωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Νότου, αναφορικά με την μη λειτουργία του ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας, καθώς επίσης τονίστηκε ότι δεν πρέπει μην επαναληφθούν τέτοιου είδους ανακοινώσεις που δεν συνάδουν με την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συνέχεια πρόσθεσε όσον αφορά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ότι μετά τον οριστικό αποκλεισμό της εναλλακτικής πρότασης για μεταφορά τους, «η Ν.Ε. θεωρεί ότι πρέπει με γρήγορους ρυθμούς να υλοποιηθεί ο συμφωνημένος οδικός χάρτης μεταξύ υπουργείου και Τ.Α., για την οριστική επίλυση του προβλήματος και την εξαφάνιση των σκουπιδιών από τους δρόμους. Επίσης δηλώνουμε την αμετακίνητη θέση μας για την ολοκληρωμένη διαχείριση (εργοστάσιο, νέος ΧΥΤΥ, πράσινα σημεία) με τα εξασφαλισμένα χρήματα του κράτους, χωρίς καμιά άλλη χρονική καθυστέρηση».