Σύσκεψη με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Κώστα Στρατή και με την παρουσία των Βουλευτών Φωτεινή  Βάκη, Κώστα Παυλίδη καθώς και του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου, είχε σήμερα το απόγευμα στο Ιστορικό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού και όπως δήλωσε ο Δήμαρχος μετά το πέρας της συνάντησης στα τοπικά Μ.Μ.Ε, υπήρξε ένας γόνιμος, ουσιαστικός και παραγωγικός διάλογος.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της ανατολικής πτέρυγας των Ανακτόρων. Εξετάσθηκε η ένταξη του Ν. Φρουρίου στη ζωή της πόλης και συζητήθηκαν τα θέματα του Φορέα Διαχείρισης τη Παλιάς Πόλης, το ζήτημα των οχυρώσεων, η  διαχείριση των μνημείων της παραλιακής ζώνης, ο φορέας διαχείρισης του Μον Ρεπό, η Ανουτσιάτα, οι περιφερειακές οχυρώσεις  Γαρδικίου, Αγγελόκαστρου και Κασσιόπη.

Για όλα τα παραπάνω, όπως τόνισε ο Υπουργός, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία του Δήμου, της  Περιφέρειας, του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσες  λύσεις.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Στρατής θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στο νησί μας, στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.