Εντατικοί είναι πλέον οι έλεγχοι στο κέντρο της πόλης για τα τραπεζοκαθίσματα μετά το τραγικό συμβάν με την ανακοπή καρδιάς που υπέστη τουρίστας και το γεγονός ότι ήταν δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Άρη Μπαλλή, εκτός από τους ελέγχους, πλέον το κλιμάκιο προχωρά και στην οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων.

Ο ίδιος μιλώντας στο Corfutvnews υποστήριξε ότι «Πλέον η διαδικασία έλεγχου είναι καθημερινή. Αν ήταν μικρή η επέμβαση θα ήταν μια χαρά η πόλη είναι μπουκωμένη και δημιουργείται πρόβλημα. Ο Δήμος έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα, δεν έχει Δημοτική Αστυνομία, δηλαδή δικό του εποπτικό μέσο. Μας δένει τα χέρια για να είμαστε άμεσοι στα προβλήματα όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές.

Όταν βλέπουμε παραβάσεις απευθυνόμαστε στην αστυνομία να βοηθήσει να υπάρχει αστυνόμευση των χωρών. Ο Δήμος σύστησε επιτροπή για να αφαιρεί εμπορεύματα και τραπέζια τα οποία η αστυνομία έχει καταγράψει σαν παράβαση. Έλλειψη προσωπικού που έχει ο Δήμος σε όλες τις δραστηριότητες δύσκολο να βρεις ανθρώπους να κάνουν παράλληλα εργασίες».