Μάθημα ζωής μας δίνει ο 8χρονος Σταμάτης Πεβεράτος, ο οποίος προχώρησε σε μια συγκινητική, ανθρώπινη πράξη για δεύτερη συνεχή χρονιά.
 
Ο Σταμάτης με την βοήθεια των συμμαθητών του από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας και των συναθλητών του από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΡΟΜΑ, πήρε την απόφαση γα δεύτερη φορά, αντί για δώρα στα γενέθλια του να ζητήσει τα χρήματα που θα ξόδευαν οι καλεσμένοι για ένα δώρο, να τα διαθέσουν προκειμένου να τα συγκεντρώσει ο ίδιος και να τα δωρίσει σε κάποια δομή που τα έχει ανάγκη.
Κατάφερε και συγκέντρωσε 600ευρώ. Σήμερα προχώρησε σε δωρεά στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής η ΜΕΛΙΣΣΑ δίνοντας 300 ευρώ. Τις επόμενες ημέρες θα δώσει άλλα 300 ευρώ στο Ιατρείο Κέρκυρας.
Ο μικρός Σταμάτης μιλώντας στο Corfutvnews υποστήριξε ότι ”καλύτερα να έχουμε όλοι” και ευχήθηκε και άλλα παιδιά να ακολουθήσουν την πράξη τους.
*Ευχαριστούμε την μαμά του, Νικολίνα Κοσκινά, για την παραχώρηση της φωτογραφίας, η οποία από την πλευρά της τόνισε: «ότι πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα η γενιά του Σταμάτη για να καλυτερεύσει ο κόσμος μας».