Συγκινητική ήταν από την πρώτη στιγμή η ανταπόκριση των πολιτών αλλά και των φορέων του νησιού για να βοηθήσουν τις οικογένειες που μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν τα πάντα βλέποντας το σπίτι τους να καίγεται.

Περιφέρεια και Δήμος

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκαν τόσο η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη όσο και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου. Σύμφωνα με την κ. Ανδριώτη, ήδη έχει υπάρξει συνεννόηση με την Ένωση Ξενοδόχων για να βρεθεί λύση έστω προσωρινού χαρακτήρα με τη στέγαση των ανθρώπων αυτών.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Μ. Υδραίου, μιλώντας στο Corfutvnews, ενημέρωσε ότι την Δευτέρα θα υπάρξει απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για παροχή βοήθειας στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν και κουμπαράδες στο Χριστουγεννιάτικο χωριό αλλά και άλλες ενέργειες.

Στο πλευρό των πληγέντων και ο Εμπορικός Σύλλογος ΚέρκυραςΣύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο θα περιμένουν λίστα με ότι χρειάζονται οι οικογένειες έτσι ώστε συντονισμένα να τους δοθεί ότι έχουν ανάγκη.

Την ίδια στιγμή συγκινητική είναι και η προσπάθεια απλών πολιτών αλλά και εκπρόσωπων του σχολείου των δυο παιδιών. Τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στην δημοσιότητα όλες οι ενέργειες έτσι ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος που θέλει να βοηθήσει.