Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης επισκεπτών της Κέρκυρας κυκλοφορούν εικόνες όχι μόνο από τα πανέμορφα μέρη του νησιού μας αλλά και από τα βουνά των απορριμμάτων.
Μάλιστα με αφορμή τα ρεπορτάζ των ξένων ΜΜΕ, πλέον τουρίστες που είχαν κλείσει διακοπές το επόμενο διάστημα στην Κέρκυρα ρωτούν τους ξενοδόχους αν πρέπει να έρθουν στην Κέρκυρα με αυτή την κατάσταση ή όχι. Χαρακτηριστικό είναι ένα mail που δέχτηκε ξενοδοχειακή μονάδα, όπου ρωτούν αν πρέπει να έρθουν διακοπές με δεδομένο ότι γι αυτούς και τα παιδιά τους είναι σημαντικές καθώς θέλουν όμορφες στιγμές με ηρεμία και όχι τέτοιες καταστάσεις.
Πλέον οι εικόνες έχουν πάρει μεγαλύτερη διάσταση καθώς κυκλοφορούν και σε μεγάλα ξένα site. Χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ του Ολλανδικού RTL που σε ένα εκτενές ρεπορτάζ κάνει λόγο για την απογοήτευση που ένιωσαν οι τουρίστες όταν είδαν αυτή τη θλιβερή εικόνα στο πανέμορφο αυτό νησί.

Σε βίντεο που υπάρχει στην ιστοσελίδα τουρίστρια που μίλησε στο κανάλι λέει «Μέχρι να φθάσουμε από το αεροδρόμιο στο χωριό που παραθερίζαμε, συναντούσαμε κάθε τόσο, σημεία με σκουπίδια για πολλά μέτρα. Σκουπίδια παντού, ακόμα και μπροστά στα Ανάκτορα! Σαπίζουν και βρωμάνε, δεν είναι και πολύ ευχάριστο για τους τουρίστες!»

Πηγή: RTLnieuws.nl