Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή το νέο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Κίνημα Λευκίμμης, το οποίο ξεκίνησε από Ριγγλάδες, πλατεία Αγίων Πάντων, με προορισμό τον Περιφερειακό Λευκίμμης.

Στο κάλεσμα που είχαν απευθύνει τα μέλη μεταξύ άλλων είχαν αναφέρει:

«Φτάνοντας στον περιφερειακό θα ζητήσουμε από τον υπεύθυνο αξιωματικό της αστυνομίας ν’ ανοίξει άμεσα ο περιφερειακός Λευκίμμης που για 20 περίπου μέρες παραμένει κλειστός από τις κατοχικές δυνάμεις πληγώνοντας ηθικά τους Λευκιμμιώτες και καταστρέφοντας οικονομικά τον τόπο μας, επειδή ο περιφερειακός οδηγεί στην τουριστική ζώνη του Κάβου και στο Λιμάνι της Λευκίμμης.
Να υπενθυμίσουμε ότι η διάβαση πλέον γίνεται από παρακείμενο αγροτικό δρόμο.
Πιστεύουμε ότι η αστυνομία θα έχει ήδη ανοίξει τον δρόμο πριν φτάσει το συλλαλητήριο στην διασταύρωση και ο δρόμος θα παραμείνει για πάντα ανοιχτός.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε σαν τοπική κοινωνία τους λόγους που η αστυνομία κρατάει αυτό το κομμάτι του περιφερειακού κλειστό όλο το 24ώρο εφόσον η διέλευση των δεμάτων γίνετε συγκεκριμένη ώρα. Η θέση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης είναι μακριά από τον περιφερειακό και συνεπώς δεν δικαιολογείται ο αποκλεισμός του».