Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη με κατηγορούμενους τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο και τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ Σπύρο Ασπιώτη.

Η δίκη ξεκίνησε στις 14:30 περίπου με ολιγόλεπτες διακοπές.
Πρώτη μάρτυρας κατηγορίας ήταν η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου.
Η κυρία Παπανικολοπούλου αναφέρθηκε στα γεγονότα της Κυριακής υποστηρίζοντας ότι οι κάτοικοι είδαν φορτηγό γεμάτο σκουπίδια και φορείς του Δήμου, παρουσία του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου, να βρίσκεται στο Β´ κύτταρο και να ετοιμάζεται να ρίξει σκουπίδια. Αμέσως πήραν το 100 να το κατήγγειλουν, ενώ ειδοποίησαν και την Εισαγγελέα. Μάλιστα ένας κάτοικος προσπάθησε να τους εμποδίσει να ρίξουν τα σκουπίδια.
Στην συνέχεια ήρθε η αστυνομία, όπου πήρε στο αυτόφωρο τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο, τον οδηγό του φορτηγού αλλά και τον κάτοικο.

Η ίδια απαντώντας στις ερωτήσεις αναφέρθηκε γενικά στον χώρο του ΧΥΤΑ χαρακτηρίζοντας τον ως χωματερή, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας, ενώ εκδίδονται συνέχεια Περιβαλλοντικοί Όροι οι οποίοι δεν τηρούνται, φέρνοντας συχνά ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις εκθεσεις από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Μάλιστα φανερά αγανακτισμένη για την κατάσταση υποστήριξε ότι το πρωτο σπίτι βρίσκεται 50 μέτρα από τον ΧΥΤΑ, ενώ η δυσοσμία είναι έντονη και οι κάτοικοι δεν μπορούν πλέον να μένουν εκεί.