Σε δύο μέτωπα έχει χωριστεί η Κέρκυρα όσον αφορά το θέμα των απορριμμάτων. Από τη μια πλευρά, οι κάτοικοι της Λευκίμμης, όπου και μετά την σημερινή κινητοποίηση με πλήθος κόσμου, δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμένουν τον δρόμο που οδηγεί στον ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας και από την άλλη, οι κινητοποιήσεις στο Τεμπλόνι, με τους κατοίκους να βρίσκονται έξω από τον ΧΥΤΑ παρουσία Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής Μ. Παπανικολοπούλου, οι κάτοικοι βρήκαν τις πόρτες του ΧΥΤΑ κλειστές και πλήθος αστυνομικών από έξω. «Έκλεισαν την πόρτα με λουκέτο και υπάρχει και αστυνομία μπροστά. Την έκλεισε δηλαδή ο κ. Ασπιώτης από μόνος του, δε χρειάζεται να την κλείσουμε εμείς. Εμείς στο Γ’ Κύτταρο πήγαμε να εμποδίσουμε την εναπόθεση, όχι να αποκλείσουμε το χώρο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε σε δηλώσεις της στο Corfutv πριν λίγο, μετά από αυτή την εξέλιξη, οι κάτοικοι δεν πρόκειται να φύγουν από το χώρο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και θα αποτρέψουν στα απορριμματοφόρα να εναποθέσουν τα απορρίμματα στο Γ’ Κύτταρο.