Προφυλάκιστεοι κρίθηκαν σήμερα το μεσημέρι με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, οι δυο συλληφθεντες στην υπόθεση εξάρθρωσης κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης στην Κέρκυρα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν την εγκληματική οργάνωση που αποδομήθηκε, αποτελούσαν έξι (6) τουλάχιστον άτομα, πέντε (5) ημεδαποί, από 33 έως και 45 ετών και μια 37χρονη αλλοδαπή, καθώς και είκοσι οκτώ (28) τουλάχιστον τακτικοί χρήστες κοκαΐνης.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης.

Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση διατηρούσε ένας 35χρονος ημεδαπός ο οποίος είχε συλληφθεί την Παρασκευή (20.07.2018) το απόγευμα στην Κέρκυρα καθώς στην κατοχή του είχε βρεθεί ποσότητα κοκαΐνης βάρους (470) γραμμαρίων, αναβολικές ουσίες και χρήματα.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, συνελήφθησαν δύο (2) ακόμη μέλη της οργάνωσης, 37 και 45 ετών, οι οποίοι είχαν το ρόλο του «υπαρχηγού».

Δομή οργάνωσης -λειτουργία   

Την «οργάνωση» καθοδηγούσε ο 35χρονος ημεδαπός με βασικούς εκτελεστικούς βραχίονες τους δύο υπαρχηγούς (37χρονο και 45χρονο) , ενώ το ρόλο των διακινητών των επιμέρους ποσοτήτων κοκαΐνης είχαν τα υπόλοιπα  τρία (3) μέλη της οργάνωσης , τα οποία αναζητούνται.

Ο 35χρονος διεύθυνε την οργάνωση και εξασφάλιζε τις ποσότητες κοκαΐνης που διακινούνταν στην συνέχεια υπό την καθοδήγηση του, από τα υπόλοιπα στελέχη ανάλογα με τις αρμοδιότητες που τους είχε κατανείμει, σε συγκεκριμένους χρήστες.

Κατά την διάρκεια της πολύμηνης διερεύνησης της υπόθεσης είχαν κατασχεθεί αρχικά στην κατοχή του 35χρονου καθώς και στην κατοχή των δύο μελών (υπαρχηγών) που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης χθες το πρωί:

  • πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (470) γραμμαρίων,
  • (29) φιαλίδια αναβολικών ουσιών
  • τα χρηματικό ποσό των (9.350)
  • μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
  • μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά
  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο
  • τρία (3) ι.χ.ε αυτοκίνητα
  • τρεις (3) δίκυκλες μοτοσυκλέτες
  • ένα (1) Δ.Χ.Ε αυτοκίνητο

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.