Παρουσιάστηκε σήμερα η νέα κίνηση για τις Δημοτικές Εκλογές, με Επικεφαλής τον Γιώργο Καρύδη και με ονομασία «Κερκυραϊκή Συμμαχία» (Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση για ποιότητα ζωής, ανάπτυξη και πολιτισμό).

Στην πρώτη του συνέντευξη ο κ. Καρύδης επεσήμανε τα εξής: «Οι δημοτικές εκλογές του Μάη 2019 μας φέρνουν όλους αντιμέτωπους με μια σειρά υποχρεώσεων και προκλήσεων ιδιαίτερα κρίσιμων για το μέλλον της Κέρκυρας.   

 • Στοχεύουμε πρωτίστως να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας. Κεφαλαιώδους σημασίας γι αυτό είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση   των ζητημάτων της καθημερινότητας.
 • Δίνουμε έτσι προτεραιότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην ύδρευση,  στη βελτίωση του δημοτικού και αγροτικού διχτύου, στο κυκλοφοριακό, στις αποψιλώσεις και στο φωτισμό, γιατί  αυτά αφορούν την  ζωή όλων μας.
 • Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε την ενδοδημοτική αποκέντρωση με  τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και πόρων στις χωρικές αντιδημαρχίες και στα τοπικά συμβούλια όλων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, προκειμένου να ενδυναμωθεί η φροντίδα και η μέριμνα της κερκυραϊκής περιφέρειας, των οικισμών και των χωριών μας.
 • Οργανώνουμε τη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και αξιοποιούμε τη νέα Τεχνολογία με την συμμετοχή των πολιτών σε μια διαδικασία που θα βελτιώνει αισθητά την καθημερινότητά τους.
 • Αποσκοπούμε να καλλιεργήσουμε μια διαφορετική νοοτροπία στους εργαζόμενους στο Δήμο ώστε να συνειδητοποιήσουν το σημαντικό κοινωνικό ρόλο που επιτελούν και να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία.
 • Οφείλουμε να εργαστούμε για την ενίσχυση των δομών πρόνοιας και κοινωνικής συνοχής για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας κι αυτούς που έχουν ειδικές ανάγκες.
 • Θεωρούμε χρέος μας να σεβαστούμε και το τελευταίο ευρώ, που καταβάλλουν οι συνδημότες μας και να κάνουμε επιτέλους πράξη την απογραφή των οικονομικών του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας.
 • Θεωρούμε υποχρέωσή μας την ιδιαίτερη μέριμνα για τη νεολαία μας, συνδράμοντας στην πνευματική,  αθλητική και καλλιτεχνική της δραστηριότητα.
 • Επιδιώκουμε να πετύχουμε ώστε η τουριστική περίοδος να διαρκεί ολόκληρο το χρόνο αναδεικνύοντας και στηρίζοντας εναλλακτικές μορφές ποιοτικού τουρισμού όπως λ.χ. η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την τουριστική δραστηριότητα  ( γαστρονομικός τουρισμός κ. ά.).
 • Αποβλέπουμε στην αναγκαία και εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου με την τοπική Εκκλησία, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τους Επιστημονικούς Φορείς και το πλήθος των μουσικών, χορωδιακών, καλλιτεχνικών και αθλητικών συλλογικοτήτων του νησιού μας για την ανάδειξη αλλά και τη σύγχρονη καλλιέργεια της πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής μας παράδοσης .
 • Εντείνουμε την προσπάθεια για την ανακαίνιση των παραμελημένων ιστορικών μας κτιρίων και μνημείων,  και  την αξιοποίηση των  δημόσιων  και δημοτικών  χώρων που αποτελούν μέρος της πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς.
 • Ανασυγκροτούμε την ειδική υπηρεσία του Δήμου για την ανεύρεση και τεκμηρίωση εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης, ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση  ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πόρων.

Καλούμε όσους ενστερνίζεστε τις παραπάνω σκέψεις και θέσεις να πλαισιώσετε την Κίνησή μας ώστε να συνδιαμορφώσουμε ειδικότερες προτάσεις και λύσεις για ν΄ αφαιρέσουμε το φθαρμένο και να οικοδομήσουμε από κοινού το καινούργιο.

Σας καλούμε να στηρίξετε  την  Κίνησή μας,  ώστε να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην τοπική κοινωνία και να γίνει η Κέρκυρα πρότυπο ποιότητας ζωής και ανάπτυξης! 

Πολλοί μαζί μπορούμε καλύτερα! Γιατί πρέπει να θυμόμαστε το λόγο του νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη: ‘’Το νου σας. Η άνοιξη από μας εξαρτάται’’.

Κι ο Μάης είναι πολύ κοντά».