Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όσον αφορά τις εφημερίες στα ΤΕΠ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Απάντηση στην κινδυνολογία των τελευταίων ημερών, δια των ΜΜΕ από συγκεκριμένους αυτόκλητους σωτήρες. Κύριοι, άλλο η καλόπιστη κριτική και άλλο η δια ψευδών δηλώσεων παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Στα τελευταία χρόνια των μνημονίων και με πράγματι ελλειπές προσωπικό που παρέλαβε η τωρινή διοίκηση του νοσοκομείου, το επιστημονικό και το διοικητικό συμβούλιο προσπαθούν από κοινού να καλύψουν όσο το δυνατό (και καμμιά φορά πέρα από τις δυνάμεις τους), τις ανάγκες τόσο των τμημάτων, όσο και του νεοσύστατου ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών), καλύπτοντας το, με όσο το δυνατόν επαρκές προσωπικό και υλικό, για να εξυπηρετηθούν, τόσο οι πολίτες της Κέρκυρας, όσο και οι φιλοξενούμενοι. Κάποιος, που το τελευταίο διάστημα, δεν εφημερεύει επικαλούμενος λόγους υγείας, αρνούμενος να περάσει από ΚεΠΑ για την πιστοποίηση του προβλήματος του, προσπαθεί να δημιουργήσει πανικό για τη λειτουργία του νοσοκομείου, καλυπτόμενος πίσω από την συνδικαλιστική του ιδιότητα. 

Κάποιος άλλος, που αφυπηρέτησε πρόσφατα, καταγγέλλει ψευδώς δια των ΜΜΕ, ότι ο επιστημονικά υπεύθυνος του ΤΕΠ, παίρνει επίδομα και δεν εφημερεύει, ενώ αποδεδειγμένα υπάρχει για αυτόν κατατεθειμένο, το πρόγραμμα εφημεριών με 16 εφημερίες για το μήνα Μάρτιο 2018, 14 για το μήνα Φεβρουάριο 2018, 15 για τον Ιανουάριο 2018 κοκ. , και προσφέρει τις υπηρεσίες του, τόσο για τις ανάγκες  του ΤΕΠ, όσο και του χειρουργικού τμήματος, αλλά και του χειρουργικού τομέα, καλύπτοντας όσες ανάγκες προκύπτουν στα συγκεκριμένα τμήματα, αλλά και τις επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις που προκύπτουν σε αυτά. Αυτό αποδεικνύεται επίσημα από τα έγγραφα του νοσοκομείου που μαρτυρούν την παρουσία του, όλες τις πρωινές ώρες, αλλά και κατά τις εφημερίες, ακόμα και σε ημέρες μη εφημέρευσης του και μάλιστα χωρίς αμοιβή, όταν παρουσιάζεται ανάγκη.

Θα μπορούσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση δια των ΜΜΕ, αλλά έχει τόσα σημαντικά πράγματα να κάνει και να προσφέρει στην Κερκυραϊκή κοινωνία, που προτιμά να τους αφήσει στην κρίση του Κερκυραϊκού λαού, που εξυπηρετείται καθημερινά, από το μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού, τόσο στο ΤΕΠ, όσο και στις υπόλοιπες δομές.

Τέλος το ερώτημα είναι γιατί κινδυνολογούν; Γιατί διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις; Δεν ερυθριούν; Επικαλούνται τις καταγγελίες τους στην εισαγγελία. Η επιτροπή υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι η εισαγγελέας είναι ευπρόσδεκτη να προσέλθει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύκτας για αυτοψία και έλεγχο. Αν όμως αποδειχτούν τα ψεύδη και οι συκοφαντίες τους, ας τους προσάψει κατηγορίες αυτεπάγγελτα, διότι εμείς δεν έχουμε χρόνο και χρήματα για τους συκοφάντες».