Στο Δημοτικό Συμβούλιο βρέθηκαν χθες μέλη της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας σχετικά με το θέμα της πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ από τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί: «Ο λόγος της διαμαρτυρίας μας είναι γιατί στην πρόσφατη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κέρκυρας δεν πήραμε καμία ουσιαστική απάντηση για την επίλυση του θέματος, που θα φέρει σε δεινή οικονομική κατάσταση τα σχολεία».

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας μιλώντας στο σώμα αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ υποστηρίζοντας ότι: «Υπήρξε σαφής δέσμευση ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί, δεν γίνεται διαφορετικά. Τώρα για τις ανάγκες που προκύπτουν από το κενό που θα υπάρξει θα το καλύψουμε με επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών.

Αυτό γίνεται στους περισσότερους δήμους αλλά οι πληρωμές θα γίνονται στις σχολικές επιτροπές. Εμείς δεν θα πληρώσουμε λογαριασμούς ρεύματος γιατί δεν επιτρέπεται. Εμείς απλά θα ενισχύσουμε για τις ανάγκες που προκύπτουν».

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Παντελιός από την πλευρά του υποστήριξε ότι το θέμα θα λυθεί καθώς αύριο θα συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή για αναμόρφωση του προυπολογισμου στα πλαίσια που μας το επιτρέπει. «Αύριο θα ενισχύσουμε τις ανάγκες στο 50%».