Στα προβλήματα όσον αφορά τον τομέα της Υγείας στην Κέρκυρα αναφέρεται σε ανακοίνωση της η Δημοτική Οργάνωση Νότου Νέας Δημοκρατίας Κέρκυρας.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη«βοήθεια» της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, αφού οδήγησαν το νοσοκομείο στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ανέλαβαν να διαλύσουν και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του νησιού.

Μετά την παραίτηση Γιατρών του Παθολογικού Τμήματος και μετακίνηση ενός εξ αυτών, άφησαν την κλινική χωρίς την απαιτούμενη επάρκεια Παθολόγων με συνέπεια την επισφαλή λειτουργία αυτής. Το μόνο που έκαναν είναι μία προκήρυξη που κατά τη γνώμη μας θα πληρωθεί τουλάχιστον σε ένα χρόνο και σαν λύση προτείνουν την μετακίνηση όλωντων γενικών γιατρών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Υπενθυμίζουμε ότι σε ανάλογη μετακίνηση γιατρών Πρωτοβάθμιας περίθαλψης επί Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ από   τη θέση της αντιπολίτευσης, ήταν καταγγελτικός στην τότε Διοίκηση του Νοσοκομείου, ισχυριζόμενος ότι υποβάθμιζε  τις υπηρεσίες υγείας.

Οι συγκεκριμένοι γιατροί Πρωτοβάθμιας περίθαλψης, εκτός του γεγονότος ότι είναι επιφορτισμένοι με το ρόλο του οικογενειακού γιατρού, που τόσο διαφήμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι ίδιοι που εκτός της κάλυψης των εφημεριών των Κέντρων Υγείας είναι επιφορτισμένοι με την κάλυψη του ΠΙΚΠΑ, των εφημεριών του Αεροδρομίου Κέρκυρας, του Ιατρείου των Φυλακών και του Κέντρου Υγείας ΠΕΔΥ.

Όλες αυτές οι εξωφρενικές απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ούτε η Πρωτοβάθμια Υγεία αλλά ούτε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αφήνοντας τα Περιφερειακά Ιατρεία (πρώην αγροτικά) αρκετές ημέρες την εβδομάδα χωρίς ειδικευμένο γιατρό».