Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Συλλογος Τεμπλονίου κατά του Δήμου Κέρκυρας, ΣΥΔΙΣΑ και Περιφερειας.

Έως την Παρασκευή μπορούν να κατατεθούν επιπλέον στοιχεία, ενώ η απόφαση αναμένεται σε περίπου ένα μήνα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης οι Δικηγόροι του ΣΥΔΙΣΑ και του Δήμου αναφέρθηκαν στον σχεδιασμό όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων υποστηριζοντας ότι αν παύσει προσωρινά η λειτουργία του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου τότε θα «τιναχτεί» στον αέρα όλος ο σχεδιασμός. Επίσης τόνισαν ότι υπάρχει άδεια για την εγκατάσταση, ενώ πρόσθεσαν ότι αν κλείσει θα γεμίσει η Κέρκυρα σκουπίδια. «Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε αδιέξοδο αυτή την στιγμή. Υπάρχει νόμιμος αποδέκτης στην Λευκίμμη αλλά λόγω των συνεχών δολιοφθορών δεν γίνεται να λειτουργήσει. Έχουν προχωρήσει κάποια πράγματα. Θεωρούμε ότι ειναι απαράδεκτος ο χρόνος που επιλέχτηκε να γίνει αυτό».

Άπο πλευρας του Συλλόγου Τεμπλονίου πρώτος μάρτυρας τέθηκε ο κ. Μιλλίγγος, ο οποίος αναφέρθηκε στις εκθέσεις που έχει ενεργήσει και ο ίδιος για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η περιοχή λόγω της υποβάθμισης του Περιβάλλοντος.