Στην πρώτη συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ έγινε και επίσημα η παράδοση παραλαβή από το απερχόμενο Δ.Σ. στο νέο.

Αν και όπως τονίστηκε στην συνεδρίαση από την Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ, Μ. Υδραίου, ενδεχομένως να χρειαστεί λεπτομερέστατη ενημέρωση το επόμενο διάστημα, τόσο ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ, Σ. Ασπιώτης, όσο και ο πρώην Αντιπρόεδρος Ν. Κορακιανίτης, σε σύντομη τοποθέτηση τους αναφέρθηκαν στα πεπραγμένα και κυρίως στο τι αφήνει ο Σύνδεσμος.

Σ. Ασπιώτης: Κοπιαστική περίοδος – Περάσαμε δύσκολα αλλά κάναμε ότι μπορούσαμε

Ο κ. Ασπιώτης αναφέρθηκε στην συμβασιοποίηση της αποκατάστασης αλλά και στην λειτουργία του Βιολογικού, επίσης στο Εργοστάσιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, προσθέτοντας ότι το αρμόδιο Υπουργείο θα παραδώσει φάκελο για την δημοπράτηση του έργου.

Ν. Κορακιανίτης: Με μεγάλο κόστος, εν μέρη επετεύχθη ο μεγάλος στόχος

Από την πλευρά του ο πρώην Αντιπρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Ν. Κορακιανίτης, αφού ευχήθηκε δύναμη στο νέο Δ.Σ. τόνισε ότι: «με μεγάλο κόπο μπήκαμε σε μία διαδικασία να αναθεωρήσουμε λίγο τον Περιφερειακό σχεδιασμό και να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε τον πήχη της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα στα επίπεδα που θα έμοιαζαν με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Καταφέραμε να πάρουμε προγράμματα για την ενδιάμεση διαχείριση με το σύστημα της δεματοποίησης το οποίο σίγουρα δεν κάλυψε τις αναγκαίες αλλά είχαμε και το μακροπρόθεσμο να χρηματοδοτήσουμε ένα έργο για την ολοκληρωμένη διαχείριση με δημόσια χρηματοδότηση. Ήταν ένας μεγάλος στόχος ο οποίος εν μέρη επετεύχθη». 

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Ασπιώτη. 

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Κορακιανίτη.