Η υποψηφιότητα του Χρύσανθου Σαρλή ως επικεφαλής «Κίνησης για τον Δήμο της Κέρκυρας» κλείδωσε και επίσημα σήμερα στο πλαίσιο συγκέντρωσης με στελέχη.

Το όνομα του κ. Σαρλή το τελευταίο διάστημα ακουγόταν αρκετά, ενώ προηγήθηκαν επαφές και ζυμώσεις.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, στελέχη του ΚΙΝΑΛ και της ΔΗΜΑΡ, ο Μάκης Μπούκας, Δ. Πουλιέζος, Σ. Γατσούλης, ο κ. Γερογιάννης, η Ι. Μώρου, ο Ν. Περατινός, ο Κ. Σκούρτης, ο Χ. Γιάγκας αλλά και στελέχη από άλλους χώρους.

Σε δελτίο τύπου που δόθηκε στην δημοσιότητα τονίζονται τα εξης: «Την Τετάρτη 20/3/2019 μετά κάλεσμα ομάδας πρωτοβουλίας, στην αίθουσα του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου, έγινε συνάντηση στελεχών και μελών κινημάτων, συλλογικοτήτων, επαγγελματικών οργανώσεων, πρώην και νυν δημοτικών νομαρχιακών και περιφερειακών συμβούλων, ενεργών πολιτών, νέων, γυναικών και ανδρών από όλους τους πολιτικούς χώρους (εκτός Χρυσής Αυγής). Έγινε δημιουργική συζήτηση στην οποία έλαβαν μέρος πολλά μέλη, που κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τα μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα του Δήμου που έχουν αντανάκλαση στην υγεία και καθημερινότητα των πολιτών καθώς επίσης και επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου.

Ο Χρύσανθος Σαρλής στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι η προσπάθεια ανάταξης της αίγλης της Κέρκυρας και της λειτουργίας του Δήμου προς όφελος των πολιτών, απαιτεί πάνδημη συσπείρωση, εμπειρία και γνώση, προγραμματισμό, ιεράρχηση και στόχευση. Δεν έχουν θέση «αντί και ανούσιες αντιπαραθέσεις». Οι πολίτες ζητούν λύση προβλημάτων. Αναφέρθηκε σε θέματα χρονίζοντα που ταλανίζουν τον τόπο και περιέγραψε με σαφήνεια δρομολόγηση λύσεων και χρονοδιαγράμματα.
Σε αυτή την προσπάθεια όλοι έχουν θέση, όλοι χρειάζονται, όλοι μπορούν να προσφέρουν.
Η προσπάθεια αυτή είναι ανάγκη να ενδυναμώσει και να καταστεί κυρίαρχη από το Λαό, για τις προσδοκίες και τις ανάγκες του ίδιου του Λαού.
Στελεχώθηκε οργανωτική επιτροπή επεξεργασίας προγράμματος.
Ξεκινάμε με ελπίδα, ορμή και ενθουσιασμό. Θα τα καταφέρουμε».