Η αμήχανη στιγμή που έχεις τόσα πολλά να γράψεις, αλλά θα πρέπει να συγκρατήσεις την αγανάκτηση σου να μην ξεχειλίσει.

Κέρκυρα ένας από τους πιο προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και στη καρδιά της πόλης της Κέρκυρας, η οποία είναι ενταγμένη στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, το ημιτελές τουριστικό καταφύγιο στο Καφέ Γυαλί, το οποίο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2010.

Η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή δεν το ολοκλήρωσε, η σημερινή Περιφερειακή Αρχή από το 2014, παρά τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ απολύτως. Ούτε και οι δεσμεύσεις του αρμόδιου Υπουργού του κ. Σταθάκη προς την Βοπυλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Βάκη και τον Πρόεδρο του ΟΛ.ΚΕ τηρήθηκαν, ότι θα χρηματοδοτηθεί η δεύτερη φάση του έργου απο το Π.Δ.Ε (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) με 7 εκατομμύρια ευρώ. Ούτε η Περιφέρεια βρήκε ένα πρόγραμμα ή ένα  τρόπο να ολοκληρώσει το έργο, όπως έκανε ο πρώην Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, που βρήκε τρόπο να ολοκληρώσει την προέκταση των κρουαζιεροπλοίων.

Και έτσι το έργο μένει ημιτελές και με τον αγωγό των λυμάτων να “τρέχει” στη λεκάνη του τουριστικού καταφυγίου εκλύοντας οσμές “δυσβάσταχτες” για τους διερχόμενους.

Που στη καρδιά της πόλης και σε ένα σημείο που το τουριστικό καταφύγιο θα προσέλκυε τουρίστες υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

Από σημείο αναφοράς, το Καφέ Γυαλί είναι σημείο ντροπής για την Κέρκυρα.

*Δείτε το βίντεο που ανέβηκε στην ομάδα ” Τα παράπονα σου στον Δήμαρχο” εδώ.