Χωρίς χημειοθεραπείες έχουν μείνει οι ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, λόγω βλάβης στο μηχάνημα διάλυσης των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων.

Μιλώντας στο Corfutv το βράδυ της Τρίτης στο πλαίσιο της εκπομπή «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ», ο πρώην Αντιδήμαρχος Μαθρακίου Σπύρος Αργυρός, με την ιδιότητα ωστόσο του ασθενή, υποστήριξε ότι ενημερώθηκαν ότι δεν θα γίνουν οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες λόγω βλάβης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν έχουν κάποια άλλη ενημέρωση, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν αν θα καθυστερήσει η αποκατάσταση του μηχανήματος έτσι ώστε να γνωρίζουν τι θα κάνουν.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε επίσης και ο Πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ Μάνος Αντωνάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι σύμφωνα με ενημέρωση που έχει, η βλάβη βρίσκεται στο μηχάνημα διάλυσης των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, σημειώνοντας ότι στο παρελθόν είχε ξαναχαλάσει. «Η Διοίκηση οφείλει να δώσει απάντηση στους ασθενείς. Σίγουρα χαλάνε τα μηχανήματα αλλά χρειάζεται και η σχετική ενημέρωση» τόνισε ο κ. Αντωνάκης.

Το Corfutv ζήτησε απάντηση από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Φοίβο Κακαβίτσα, ο οποίος επεσήμανε ότι αύριο μπορούν οι Δημοσιογράφοι του καναλιού να πάνε στο γραφείο του για να πάρουν απαντήσεις.