Νέο συλλαλητήριο διοργανώνει το Κίνημα Λευκίμμης το Σάββατο στις 8:00 μμ, το οποίο θα ξεκινήσει από Ριγγλάδες, πλατεία Αγίων Πάντων με προορισμό τον Περιφερειακό Λευκίμμης.

Το κάλεσμα:

«Το Κίνημα Λευκίμμης ενάντια στην λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ καλεί όλους τους Λευκιμμιώτες και κάθε  πολίτη της Κέρκυρας το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 και ώρα 8:00 μμ σε νέο συλλαλητήριο. Η συγκέντρωση του κόσμου θα γίνει στη Λευκίμμη (Ριγγλάδες, πλατεία Αγίων Πάντων) και όλοι μαζί θα ακολουθήσουμε πορεία μέσα από το χωριό καλώντας όλους τους Λευκιμμιώτες να ακολουθήσουν και να καταλήξουμε στον Περιφερειακό Λευκίμμης (διασταύρωση- λιμάνι).
Φτάνοντας στον περιφερειακό θα ζητήσουμε από τον υπεύθυνο αξιωματικό της αστυνομίας ν’ ανοίξει άμεσα ο περιφερειακός Λευκίμμης που για 20 περίπου μέρες παραμένει κλειστός από τις κατοχικές δυνάμεις πληγώνοντας ηθικά τους Λευκιμμιώτες και καταστρέφοντας οικονομικά τον τόπο μας, επειδή ο περιφερειακός οδηγεί στην τουριστική ζώνη του Κάβου και στο Λιμάνι της Λευκίμμης.
Να υπενθυμίσουμε ότι η διάβαση πλέον γίνεται από παρακείμενο αγροτικό δρόμο.
Πιστεύουμε ότι η αστυνομία θα έχει ήδη ανοίξει τον δρόμο πριν φτάσει το συλλαλητήριο στην διασταύρωση και ο δρόμος θα παραμείνει για πάντα ανοιχτός.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε σαν τοπική κοινωνία τους λόγους που η αστυνομία κρατάει αυτό το κομμάτι του περιφερειακού κλειστό όλο το 24ώρο εφόσον η διέλευση των δεμάτων γίνετε συγκεκριμένη ώρα. Η θέση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης είναι μακριά από τον περιφερειακό και συνεπώς δεν δικαιολογείται ο αποκλεισμός του».