Στην δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η έκθεση της αυτοψίας που είχε διενεργήσει στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο έγγραφο (περίπου 20 σελίδων) αφορά την αυτοψία που είχε γίνει 16 Απριλίου μετά από σχετικό αίτημα του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Μάγδα Παπανικολοπούλου και με δηλώσεις της στο Corfutvnews «από το πόρισμα δεν διαπιστώθηκε κάτι καινούργιο απλά επιβεβαιώθηκαν για ακόμα μία φορά οι παρανομίες που γίνονται.  Το κλιμάκιο διαπίστωσε για ακόμα μια φορά ότι δεν πληρούνται οι προβλεπόμενοι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας.

Μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής:
– Ανεπεξέργαστα στραγγίδια ρέουν ανεξέλεγκτα και καταλήγουν ανεπεξέργαστα σε φυσικό αποδέκτη.
-Διαπιστώνεται ότι ο μεγαλύτερος όγκος απορριμμάτων εναποτίθεται στο κύτταρο Γ΄ χωρίς να έχει προηγηθεί επεξεργασία (δεματοποίηση).
– Το παραγόμενο κλάσμα προς κομποστοποίηση, πέραν του πλημμελούς τρόπου διαχωρισμού του (βάσει μεγέθους) που οδηγεί σε ελάχιστη ανακτούμενη ποσότητα, περιέχει μεγάλο ποσοστό ξένων, μη βιοδασπώμενων υλικών.
– Στον χώρο κομποστοποίησης έχουν εναποτεθεί δέματα απορριμμάτων.
-Διαπιστώθηκαν διαρροές λυμάτων από πολλά σημεία περιμετρικά του κυττάρου Α. Αυτά ξεχειλίζουν και καταλήγουν στο οδόστρωμα και από εκεί, στο περιβάλλον. 

Τα αποτελέσματα και αυτής της έκθεσης έρχονται να επιβεβαιώσουν όσα εμείς λέμε όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως το τελευταίο διάστημα», ανέφερε η κ. Παπανικολοπούλου.